Следва

Котето Мишо е победител в конкурса за най-дълголетна котка в България

Експерти: Кейт е копие на Кралицата, не на свекърва си Даяна

Още когато стана ясно, че любовта им с принц Уилям ще я бъде, хората започнаха да сравняват Кейт Мидълтън с покойната Лейди Даяна. Кралски експерти обаче опровергават това, изтъквайки, че херцогинята на Кеймбридж всъщност прилича изключително много на друга ключова кралска особа – Кралицата.

Celebrities преди 3 години

Кралският биограф Виктория Мърфи отбелязва, че интровертната натура на Кейт, любовта й към разходките сред природата и аналитичното й мислене са нещата, по които тя силно напомня на Нейно Величество. Колеги на госпожа Мърфи, също кралски експерти, са напълно съгласни с тезата, че през годините Кейт израсна много, най-вече по отношение ролята си в кралското семейство.

Сега, всички знаем онази приказка, според която мъжете (поне хетеросексуалните сред тях или ония, чийто биологичен пол отговаря на ориентацията им), винаги се стремят да се оженят за момиче, напомнящо майка им. За принц Уилям обаче тази древна сентенция не важи - по всичко изглежда, че той се е оженил за дама, която прилича на... баба му. 

Пред британски издания, експерти по кралския протокол и семейство споделят оценката си относно ролята на съпругата на Уил - Кейт Мидълтън, и характерния й доминантен публичен стил. Според кралския биограф, госпожа Мърфи, налице открай време е тенденция кралските фенове да сравняват Кейт с Даяна, но сравнението не пасва на истинския образ на Херцогинята.

"Винаги съм смятала, че Кейт има много повече общи черти с личностната мъдрост на Кралицата. Без да е екстровертна, тя притежава тиха вътрешна увереност, обожава разходките на открито и притежава аналитичен ум", обобщава Мърфи и пояснява: "Тя винаги ще остане повече отборен играч, отколкото лидер, и може би е по-склонна са изслушва, вместо да взема думата. Смятам, че тези качества перфектно пасват на бъдещата й роля."


Нова книга за Британската монархия разказва за непреодолимия конфликт между Уилям, Кейт, Хари и Меган


"Въпреки че по природа е интровертна, Кейт умело излезе от черупката на интимната си същност и изгради осезаема увереност, омъжвайки се за Престолонаследника и поемайки пътя на подготовка за статута й на бъдеща кралица", изтъква Мърфи.

"Няма съмнение, че увереността на Кейт подчертано нарасна след присъединяването й към кралското семейство. В началото тя бе силно ентусиазирана да овладее кралските правила и охотно приемаше съвети за поведението си, което лесно усещахме всички. С течение на времето, постепенно и праволинейно, тя поемаше инициативата все повече и към днешна дата изглежда има водещата роля относно каузите, които двамата с Уилям защитават, както и по отношение на начина, по който двамата изпълняват задълженията си към обществото", разказва Мърфи.

Анджела Левин, друг кралски автор, интервюиран от Yahoo UK потвърждава това: "Считам, че с времето увереността й нарасна. Тя е перфекционист, настояващ да изпълни всичко по най-добрия начин, който естествено се нервира, ако не успее. Сега тя е изключително наясно с правилата, съответно е много по-спокойна. Категорично е също, че майчинството оказа голямо влияние върху начина, по който Кейт се адаптира и овладя кралския живот."

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.