10 природни лека срещу досадните афти

10 природни лека срещу досадните афти

Ето как бързо да се отървете от досадните афти само чрез природни продукти и никакви лекарства.

Още не е напълно ясна точната причина да се образуват неприятните афти в устата, но със сигурност фактори като стрес, хранителни алергии, слаба имунна система, вирусни инфекции и пушене благоприятстват появата им. Обикновено изчезват за около седмица, но заради неприятното раздразнение и болката, хората често търсят лек, който да реши проблема по-бързо. Представяме ви 10 природни средства, с които лесно можете да приготвите у дома лек против афтите. Защото за тях няма сезон, възраст и настроение, а пък хич не са приятни... 

Алое Вера
Растението Алое Вера е страхотно противовъзпалително средство, което помага при лекуването на всякакви видове рани и лезии, сред които и афтите.

Ако случайно имате под ръка това растение, откъснете едно листо и отделете гела в чаша. Ако пък нямате, потърсете качествен гел от алое в аптеката. Прилагайте директно гела от алое върху афтата няколко пъти дневно. Сокът от алое, както и гелът, може да бъде използван и като вода за уста три пъти дневно, след като бъде разреден с малко вода.


Чудото Алое Вера - 8 неща, за които помага, а дори не предполагахме


Кокосово олио
Кокосовото олио има противогъбични и антибактериални качества, които го превръщат в ефикасен лек против афти. Ако успеете да го намерите и прясно, би имало по-добър ефект.

Прилагайте кокосовото олио няколко пъти на ден с помощта на памучен тампон. Използвайте го и като вода за уста, като се жабурите два пъти на ден в продължение на 15 минути. Необходимото количество кокосово олио за целта е 1 лъжичка.


Козметична находка: Кокосовото масло и абсолютната истина за неговите вълшебни свойства


Кориандър
Кориандърът присъства в доста от домакинствата като подправка, но не всички знаят, че може да се използва и като лек срещу афтите.

Сварете няколко листа от кориандър и след като водата изстине, изплаквайте устата си 4 пъти дневно. Ако вместо листа имате семена на кориандър, сварете 1 лъжица от семената във вода. Оставете течността да престои един ден и след това се жабурете с нея 4 пъти дневно.

Масло от чаено дърво

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.