Следва

Summer nights

Trend Report: 90's clean lines

Тенденции Пролет/Лято 2020-та

 

All fashion преди 3 години

Gabriela Hearst

През последните няколко сезона 90-те правят честа и настойчива поява, говорейки си за модни тенденции. За Пролет/Лято 2020-та обаче присъствието им е повече от категорично и в резултат завръщането на минимализма в ежедневието ни под формата на много изчистени силуети, без наличието на каквито и да е излишни детайли, е налице.

Givenchy

А и откровено да си признаем, след шумното изгряване на Алесандро Микеле като креативен директор на Gucci и възтържествуването на максимализма във всеки един аспект за продължителен период от време, от естетическа гледна точка окото има нужда от почивка. И точно това доставя 90-тарският минимализъм - възвръщане към опростяването на нещата в добрия смисъл на думата, ненатоварващо и красиво. Важно е да се отбележи, че тенденцията върви ръка за ръка с идеята за устойчива мода, която неминуемо е вече част от ежедневието на интелигентния моден потребител и тепърва все още ще затвърждава статуса си. Така наречената бавна мода ни призовава не само да купуваме устойчиво направени дизайни, но и още такива, които не губят стойността си след сезон или два, а именно грижливо изработени елементи, които гордо да стоят в гардеробите ни поне няколко години.

The Row

Дизайнерите умело спазват зададената линия и представят редица минималистични силуети, безупречни в изработката си, но и още с интригуващи детайли, които дават воля на въображението - по фин маниер деколтетото добива асиметрична линия, говореща на дизайнерско изпълнение от висок клас, блейзърите идват в boxy силует, а джапанките, при това дори тези на ток, се превръщат в най-горещата обувка на сезона. Палитрата е също толкова стерилна, колкото и дизайните - екрю, бяло, черно и сиво, а силните тонове, така присъщи на топлия сезон, остават по-скоро за останалата част от тенденциите в портфолиото на Пролет/Лято 2020-та.

Дизайнерите, които по подразбиране се придържат към минималистичната призма като The Row, Gabriela Hearst и Alexander Wang, дават безброй безупречни идеи за това как да оставим монохромната палитра да доминира над гардеробите и едновременно с това да зучи свежо и модерно. От друга страна дори и по-разточителни откъм силуети дизайнери като Tom Ford, отдават навременен почит на тази иконична за модата епоха - тук показаният бял костюм например е сякаш ода за творчеството на Helmut Lang>>>

Tom Ford

Proenza Schouler

Jason Wu

Bottega Veneta

Alexander Wang 

Jonathan Simkhai

Tom Ford

Prada

Tibi  

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.