Флоралната утопия на Giambattista Valli

Дизайн прийомите на Джамбатиста Вали са отличително разпознаваеми в индустрията и по-специално неговата възхитителна работа по отношение на обеми и флорални мотиви. Двата хайлайта за италианския дизайнер са силно застъпени и в новата му резорт колекция за 2021г., която той почти изцяло създава по време на наложеното извънредно положение.

Времето, което дизайнерът прекарва в своя дом в Париж още повече засилва любовта му към флоралните градини и природата като цяло, в интервю пред американския Vogue той споделя следното: "Красивите градини винаги са ми били страст. Късметлия съм, че имам просторни тераси в апартамента, целите отрупани с диви рози, жасмин, лимонови дръвчета и розмарин. Да бъда заобиколен от тяхната красота бе наистина огромна помощ през този период на изолация. Енергията на природата е мощна, тя действа като кислород за креативността."

Вали владее до съвършенство дизайн похватите, които само с едно докосване и поглед те пренасят на една по-красиво място, затова и запомнящите се вечерни рокли, създадени за специални моменти са силно застъпени и в тази колекция. Новото тук обаче е, че креативният директор поема и една нова посока, създавайки подчертано по-практични силуети, приложими и в ежедневието. Това му решение също е повлияно от социалната изолация, за която той споделя, че му е подействала някак ободряващо, карайки го да преосмисли маниера си на работа и концепцията за устойчивост като цяло. Красотата в истинския смисъл на думата е изпълнена в цели 71 визии от най-фини въздушни материи като жоржет, шифон, коприна и Шантили дантела в деликатни флорални мотиви и елегантни, женствени силуети>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia