Следва

Модерен хедонизъм от Lanvin

Sports Illustrated Swimsuit с първи транс модел

We Meet Again: Валентина Сампайо - момичето, което преди точно година стана първият трансджендър модел на Victoria's Secret

All fashion преди 3 години

Въпреки дългогодишните проблеми в управлението на Victoria's Secret, трансджендър и plus-size темата се превърнаха в ябълката на раздора и впоследствие първият знак за последвалия крах в компанията. В един от последните си опити да "спасят положението" от компанията "нарушиха фантазните си принципи" и все пак проявиха известна инклузивност, като включиха открит трансджендър модел в един от едиториалите си. Припомняме историята на Валентина Сампайо ТУК.

Далеч от упадъка в Victoria's Secret, кариерата на бразилката върви стремглаво нагоре - през изминалата седмица Валентина стана първият трансджендър модел, който се снима за корицата на Sports Illustrated Swimsuit. Новината моделката разгласи в Инстаграм профила си, като отново захвана темата за трудностите, които трансджнедър хората изпитват:

"Родена съм в рибарско селце. Да си транс обикновено означава да се подготвиш за много откази, много затворени съзнания, души и сърца. Ние, транс хората, сме постоянно изправени пред обиди, нападки, ужасени реакции, страх, дори физически заплахи просто поради факта, че ни има - че съществуваме. Дори възможностите да растем в грижовни и обичащи семейства; да се развиваме в нормални училищни условия и да намерим нормална работа са безкрайно ограничени", пише Сампайо.

В допълнение моделката сподели и видео, в което говори повече за преживяването да бъдеш транс в Бразилия.

"Тук се наблюдава най-висок брой криминални прояви и убийства срещу транс хора в света - три пъти повече отколкото в САЩ", продължава 23-годишното момиче, като призовава към промяна на тази тъжна реалност.

More All fashion