Модерен хедонизъм от Lanvin

Модерен хедонизъм от Lanvin

След множеството турбуленции, които къщата на Lanvin претърпя през последните няколко години, настоящият креативен директор начело, Бруно Сиалели, е твърдо решен да изведе най-старата действаща френска модна къща отново на върха. С идеалистични цели и много идеи младият дизайнер съставя интересен line-up за RESORT 2021, сливайки в едно мъжка и дамска колекция, заимстван ход от по-опитните му колеги от големите модни къщи.

Локацията, на която са заснети кадрите, е обвързана по един или друг начин със замисъла на дизайните - намиращият се в Лион дворец Le Palais Idéal е строен в продължение на 33 години от мъж, който няма архитектурно образование, но пък има огромното желание да построи дворец, изпълнявайки строежа изцяло на ръка, миксирайки доста странни референции по начин, по който на него му харесва. Сиалели споделя, че тази история го трогва много, защото той самият миксира множество източници на референции в творчеството си, често на пръв поглед без никаква връзка помежду си, а резултатът е винаги интересен и богат като замисъл.

Le Palais Idéal е добра отправна точка за новата колекция на Lanvin, ако вземем под внимание и годината, от която датира, а именно 20-те години на миналия век, когато е основана и френската модна къща.

Сред красивите дизайни наблюдаваме именно препратки към тази конкретна епоха, в която хедонизмът е сякаш прекалено често срещан начин на живот, а жените се носят в разточителен стайлинг с копринени тюрбани, дълги ръкавици и масивни бижута. Самият дизайнер казва с нотка на съжаление, че подобен лайфстайл е почти невъзможно да срещнеш в днешно време, но пък за сметка на това, защо да не си откраднем щипка гламър в забързаното ежедневие с подпис от Lanvin?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia