Следва

Лика-прилика: Салма и мама

Бюти урок на седмицата: как да спасим грима в жегата

Бронзов загар, сочни устни и погалени от слънцето скули са сред акцентите, които придават на летния макиаж онова особено обаяние, липсващо при всички останали сезони.

Face преди 3 години

Колкото красиви за носене са летните визии обаче, точно толкова трудна е поддръжката им по време на високите температури, които откровено казано просто стопяват грижливо нанесените продукти и те се разтичат по лицата ни.

За да направим мисията с летния макиаж възможна и да не се лишаваме от вдъхновяващите визии, които на всяка цена държим да пробваме, правим задълбочена консултация със съвети от визажисти, според които място за притеснение няма, напълно достатъчно е просто да изпълняваме стриктно следните стъпки:

Добра подготовка на кожата
Според мнозинството гримьори добрият макиаж стартира още от грижата за кожата. Когато е добре подхранена, хидратирана и обгрижена, тя не просто се чувства по-добре, но и изглежда по-добре, а макиажът издържа по-дълго. Съответно за летния сезон следва да подберем по-леки формули, които с лекота попиват в кожата вместо стандартните богати кремове, използвани целогодишно. Паузата между нанасянето на грижа и макиажа също е от съществено значение, необходими са няколко минути, за да попият серумът и кремът в дълбочина.

База за грим
Основата за грим е от съществено значение за добрия вид на макиажа и неговата издръжливост, а казаното важи с пълна сила през летния сезон. Колкото и скучна да е употребата на този вид продукти, те осигуряват лесното нанасяне на фон дьо тена и безупречния му вид с часове, дори и при много високи температури. Съществуват различни продукти за различните нужди на кожата, съответно най-често озаряващи и матиращи, като според визажистите е най-добре да се използват и двата типа според различните зони на лицето.

Матираща пудра
Вероятно звучи като прекалено очевидно решение, но в действителност без матираща пудра фон дьо тенът и коректорът не могат да издържат дълго на кожата. За да създадем лек матиращ ефект, който не отнема от здравословното сияние на кожата, е добре да нанасяме малко количество продукт с фина неголяма четка, като преди това отнемем излишното количество. С леки натискащи движения пудрата трябва да се нанесе само на зоните, които се омазняват, а дори и първоначално ефектът да е по-матиран, отколкото бихме искали, след няколко минути естествените масла от кожата ще омекотят вида за безупречен финиш.

Избягване на продукти с масла
Подхранващото олио за кожа, което нанасяме след крема за лице, е важна стъпка в бюти рутината ни през всеки един сезон, освен през летния. Както споменахме по-горе, трябва да се придържаме към формули, които ще комплиментират основата на макиажа, вместо да я стопяват. Особен е и моментът със спиралата - за да не се разтича е добре да се спрем на водоустойчива формула като преди нанасянето й, прокараме четка с матираща пудра по миглите, горния и долния клепач.

Използване на сетинг спрей
Сетинг спрейовете са фантастично решение за "запечатване" на макиажа, но и още за неговото освежаване по всяко време на деня или нощта. Различните формули отговарят на различните нужди - една част от тях са напълно фиксиращи и/или матиращи, докато други доставят сияние и хидратация. Ако все още не използваме редовно подобен продукт, крайно време е да се запасим, те наистина работят.

More Face