Следва

We love: новата версия на култовото Le Chiquito на Jacquemus

Руският маскарад през призмата на Max Mara

RESORT 2021

Runway преди 3 години

Представянията на резорт колекциите за 2021 г. са пряко засегнати от развиващата се в момента пандемия, като това важи особено за Max Mara, чието грандиозно дефиле бе планирано да се проведе в Двореца на Юсупов в Санкт Петербург по това време. Креативният директор на бранда Иън Грифит гласно споделя съжалението си относно непланираното развитие на ситуацията и споделя пред Vogue въздействието, което руският град има над него.

Построен през XVIII век от италиански архитекти, дворецът представлява изключителен образец на руската култура и начин на живот от миналото - произведения на изкуството, спиращи дъха галерийни зали и поглъщащи съзнанието рококо детайли, примесени с една от най-тъмните истории на убийствa, които руското минало познава, а именно това на скандалния руски монах, мистик и доверено лице на последното императорско семейство на Русия преди Революцията - Григорий Распутин. Това, което особено много трогва дизайнера, е съпоставката между рационалното и разточително красивото, наблюдаващо се като замисъл и изпълнение в архитектурата на Двореца.

Същата идея Грифит прокарва и в последната колекция на италианския бранд, самият той споделя, че иска да съчетае поезия и рационалност, практичност и изобилие. Съдейки по превъзходните кадри, заснети в Милано, замисълът му се е превърнал в реалност доста успешно - строгият и много разпознаваем маниер на Max Mara се наблюдава в кройката и безупречното изпълнение, а вечните силуети всъщност се преплитат с богати и майсторски направени детайли като златен жакард и луксозни, правени на ръка бродерии. Цветовата палитра, разбира се, се разпростира измежду тоновете на кемъл, кафяво, черно и злато за пълно въздействие на силуетите.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.