Следва

Принцеса Беатрис най-накрая се омъжи... и то как!

7 съвета за здрава и блестяща кожа

Горещото слънце и парещата жега през лятото могат да бъдат неумолими, особено за вашата кожа.

Health преди 4 години

Замърсяването от околната среда отнема естественото излъчване на кожата, оставяйки я мазна, с неравномерен и нездравословен тен. Какво можете да направите, за да поддържате кожата си сияйна и здрава.

Как лятото влияе на кожата ви?

Повишаването на температурите през летните месеци, в комбинация с влажност и топлина, може да повиши активността на мастните жлези. Това прави мазната кожа да изглежда по-мазна, а сухата кожа - груба и на петна. Интензивността на слънчевите лъчи също вреди.. Топлината също може да доведе до запушване на порите с мръсотия и бактерии, които причиняват акне, пъпки и петна по лицето.

1. Включете антиоксиданти в рутината ви за грижа за кожата

Инвестирайте в добър антиоксидантен серум през лятото. Не само че антиоксидантният серум хидратира кожата ви, но и може да я предпази от увреждане. Той помага да се засили производството на колаген и ще попречи на вредните свободни радикали да увредят кожата ви. Не забравяйте, че можете да включите антиоксиданти в режима си за грижа за кожата, като ги добавите и към вашата диета. Запасете се с цитрусови плодове, зелени и листни зеленчуци, зелен чай, ядки и пълнозърнести храни, за да имате по-млада и здрава кожа.

2. Поддържайте кожата си хидратирана

Не забравяйте, че лятото е времето, когато кожата ви изисква влага, както и хидратация. Инвестирайте в добра хидратираща маска, която да използвате няколко пъти седмично. Първо измийте лицето си и нанесете маската, за да рехидратирате и успокоите кожата си. Маската може да лекува специфични състояния на кожата като сухота, акне и др. Изберете подходящата маска и отделете тези 10 допълнителни минути за премахване на стреса, умората и неприятностите от кожата.

3. Носете слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем трябва да бъде най-добрият ви приятел през лятото. Изберете такъв, който има широк ултравиолетов спектър (между 30-50 SPF и предпазва от UVA и UVB лъчи). Прилагайте отново на всеки три часа, ако прекарвате цял ден на слънце. Не забравяйте да намажете и ръцете, краката, раменете и шията.

4. Намалете използването на грим козметика

Използвайте нежна козметика за лице и минимално количество грим, за да може кожата да диша по-добре. Влажността и топлината потискат способността на кожата да диша и я стресират. Избягвайте тежък грим. Използвайте тониран овлажнител и балсам за устни, за да дадете на кожата си малко почивка.

5. Пийте много вода

Водата е най-важната съставка в здравата кожна тъкан. Поддържа кожата ви еластична, мека и сияйна. Не забравяйте да носите вода навсякъде, където отидете и да пиете минимум 2-3 литра на ден. Водата също е много важна за изхвърлянето на токсините от кожата чрез потта и урината.

6. Обърнете специално внимание на кожата около очите

Докато избирате овлажнители и тонери за лицето си, не забравяйте, че кожата около очите ви е много по-тънка и деликатна в сравнение с останалата част от лицето. Изберете добър гел за околоочната област, в който има хиалуронова киселина, краставица или дори мед. Тези съставки поддържат кожата около очите хидратирана и предотвратяват образуването на бръчки.

7. Природните средства за грижа за кожата

Ексклузивните продукти за грижа за кожата на пазара работят наистина добре за повечето хора. Но е добре да запомните, че продуктите във вашата кухня може да са най-добрите домашни средства за грижа за кожата. Ще откриете, че овесените ядки, утайката от кафе, настърганата краставица, обикновеното кисело мляко и морската сол могат да се използват като продукти за грижа за кожата през цялото лято.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.