Следва

В търсене на изгубеното време с Louis Vuitton

Trend Report: Feather Frocks

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020-та

All fashion преди 3 години

Prabal Gurung

Перата са едни от онези декорации, които никога не остаряват и не омръзват: на нас, като модни потребители, и на дизайнерите - като създатели на красива, фина и леко недостижима в естетиката си мода. За Пролет/Лято 2020-та за пореден път са неизменно застъпени в колекциите на едни от най-изявените дизайнери, за да предоставят един по-романтичен, по-разточителен поглед върху облеклото и по-специално вечерното такова.

Burberry

По подразбиране перата, като тук говорим основно за щраусови и марабу, се приобщават към вечерната естетика за неповторимо красиви, максималистични рокли, поли и топове, които да ни отведат поне мисловно до поводите, които ги заслужават. Интересното при настоящите пролетно-летни колекции обаче е желанието въпросната декорация да се прокара и като ежедневен прийом, или по-скоро като такъв за по-специалното ежедневие. С подобна нагласа идват дизайните на Пиерпаоло Пичоли за Valentino, където белите мини рокли-ризи добиват богат вид, достойно съперничещ на кутюра, именно благодарение на присъствието на перата.

Valentino

Освен така наречените ежедневни опции, трендът предлага и друг поглед - умереният стайлинг, при който декорацията на сезона представлява част от цялото, вместо да доминира изцяло. Така при Dries Van Noten перата присъстват по украшението за коса, съчетано с иначе строги черни визии, докато Джилда и Джорджа от The Attico създават оптималния парти топ, който да придружи всеки стайлинг, съобразявайки се изцяло с желанията на носещия го:

The Attico

Dries Van Noten

Christopher Rogers

Jason Wu

Richard Quinn

Valentino

Dries Van Noten

Prabal Gurung

Cult Gaia

The Attico

More All fashion