Следва

В търсене на изгубеното време с Louis Vuitton

Trend Report: Feather Frocks

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020-та

All fashion преди 3 години

Prabal Gurung

Перата са едни от онези декорации, които никога не остаряват и не омръзват: на нас, като модни потребители, и на дизайнерите - като създатели на красива, фина и леко недостижима в естетиката си мода. За Пролет/Лято 2020-та за пореден път са неизменно застъпени в колекциите на едни от най-изявените дизайнери, за да предоставят един по-романтичен, по-разточителен поглед върху облеклото и по-специално вечерното такова.

Burberry

По подразбиране перата, като тук говорим основно за щраусови и марабу, се приобщават към вечерната естетика за неповторимо красиви, максималистични рокли, поли и топове, които да ни отведат поне мисловно до поводите, които ги заслужават. Интересното при настоящите пролетно-летни колекции обаче е желанието въпросната декорация да се прокара и като ежедневен прийом, или по-скоро като такъв за по-специалното ежедневие. С подобна нагласа идват дизайните на Пиерпаоло Пичоли за Valentino, където белите мини рокли-ризи добиват богат вид, достойно съперничещ на кутюра, именно благодарение на присъствието на перата.

Valentino

Освен така наречените ежедневни опции, трендът предлага и друг поглед - умереният стайлинг, при който декорацията на сезона представлява част от цялото, вместо да доминира изцяло. Така при Dries Van Noten перата присъстват по украшението за коса, съчетано с иначе строги черни визии, докато Джилда и Джорджа от The Attico създават оптималния парти топ, който да придружи всеки стайлинг, съобразявайки се изцяло с желанията на носещия го:

The Attico

Dries Van Noten

Christopher Rogers

Jason Wu

Richard Quinn

Valentino

Dries Van Noten

Prabal Gurung

Cult Gaia

The Attico

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.