Следва

Гаджета ли са Кая Гербер и Кара Делевин?

Принцеса Беатрис най-накрая се омъжи... и то как!

Дъщерята на Принц Андрю и Сара Фъргюсън се омъжи за Едоардо Моци с интимна церемония в параклиса All Saints в Уиндзор на 17-ти юли

Love преди 3 години

Гости на церемонията са Нейно Величество Кралицата и Херцогът на Единбург, както и Херцозите на Йорк. Според официалното изявление на Бъкингамския дворец от 18-ти юли, двойката се решава на сватбено тържество в много тесен кръг, след като плановете им за пищна церемония през май бяха отменени заради пандемията. Ето какво трябва да знаем за знаковото сватбено празненство:

Промяна в плана
По план, Беатрис и Едоардо трябваше да се оженят на 29 май в кралския параклис в красивия дворец, ситуиран в парка St James в Лондон, а последвалата церемония да бъде организирана от бабата на булката - самата Кралица, в градините на Бъкингамския дворец. В условията на пандемия обаче нещата не се случват точно както ни се иска - очевидно, за принцесите също. В много по-интимен кръг и със сменена локация, церемонията все пак се състоя, информират ни от Двореца.

Сватбената рокля
С много модерно (и доста устойчиво) движение, Принцеса Беатрис реши да "осъвремени" и облече винтидж модел на дизайнер Норман Хартнел (моделиер и на сватбената рокля на Елизабет II), създаден специално за баба й. Нейно Величество носи въпросната рокля за премиерата на Lawrence of Arabia през 1962 г. За да пригоди роклята към стила и визията на Беатрис, помага доверената кралска стилистка Анджела Кели.


Истории от живота: прочутата коронационна рокля на Елизабет II


Бижута, бижута, бижута...
С още един жест на внимание към авторитетната фигура на баба си, за дългоочаквания си сватбен ден Принцеса Беатрис избра от кралската съкровищница тиарата "Кралица Мери" - същото диамантено произведение, което Кралицата носи на своята сватба. Бижуто е подарено на Кралица Мери като сватбен подарък от Кралица Виктория, впоследствие става притежание на Кралицата Майка, която го "зае" на внучката си за специалния ден. Още един интересен факт за изящното украшение е, че може да бъде носено като огърлица, освен като тиара.


Символичното и историческо значение на тюркоазената брошка на кралицата


Цветята
За кралските булки е типично да носят изцяло бели букети, но Принцесата далеч не е обикновен представител на Короната - Беатрис избра комбинацията от почти всички растения, които се отглеждат в градината Savill на Уиндзор.

Красивите кадри говорят много повече от всяка информация, спусната от официалните представители на двойката, пък дори и те да са от Бъкингамския дворец. Затова се доверяваме на тях:

More Love