Следва

Запознайте се: Камил Готлиб, прекрасната внучка на Грейс Кели

Разводът на Майкъл Джордан и Хуанита Ваной, един от най-солените в историята на спорта

Джордан и Ваной са женени цели 17 години, преди да...

Celebrities преди 3 години

Ако: А/ Сте фен на Майкъл Джордан и Б/ Изгледахте документалната поредица на ESPN The Last Dance, която излезе в Netflix на 19 април, вероятно не ви е убегнал факта, че макар поредицата от десет части да е доста обхватна като събития, хора и фактология, някои "парчета от пъзела" липсват.

The Last Dance проследява последния сезон на Джордан с Chicago Bulls и да, радост за окото е, дори на недотам отявлените фенове на баскетбола. Изглежда обаче, че създателите на документалката са пропуснали доста ключов момент от тъкмо този период в живота на спортната легенда - разводът с първата законна съпруга на Майкъл - Хуанита Ваной.


5 достатъчно основателни причини да гледате The Last Dance


Двойката се запознава през 1985 г. в Bennigans - известен ресторант в Чикаго, след един от мачовете на Чикаго Булс. Женят се през ноември 1989-та в Лас Вегас, като по това време вече са трима - отглеждат първородния си син Джефри Джордан, а скоро след това, вече като семейство, на бял свят посрещат Маркъс и Жасмин.

Всичко е чудесно, докато Хуанита не подава молба за развод през 2002 г. след 17 години брак. Естествено, гръмва скандал; вестникът The Chicago Tribune цитира частния следовател Ърни Рицо, който е нает да следи баскетболиста, и го открива неколкократно в доста компрометиращи ситуации - например с дузина жени. Сведенията на частния детектив се опират на случки от периода 1992-2002 и въпреки че Ваной никога не коментира публично твърденията, се възползва от услугите на Рицо по делото за бащинството на Джефри, най-големия им син. Интересен факт е, че историята на Хуанита буди общественото внимание до такава степен, че Ърни бива нает от други баскетболни съпруги, за да следи за евентуални залитания от правия път.


Синът на Майкъл Джордан и българката Радина вдигнаха пищна сватба


Към момента на подаването на молба за развод състоянието на Майкъл Джордан е оценено на 398 милиона долара, впоследствие, месец по-късно, двойката се помирява и съпрузите си прощават.

Четири години по-късно обаче, през декември 2006 г., Майкъл и Хуанита обявяват развода си официално със съвместно изявление.

"Майкъл и Хуанита Джордан взеха взаимно съгласие да прекратят 17-годишния си брак", обръщат се към публиката адвокатите им. "Решението им влиза в сила от днес. Не следват повече изявления."

Според The Chicago Tribune, двойката не живее на семейни начала от февруари 2005 г., а като официална причина по делото са изтъкнати обичайните непреодолими различия. Поради звездния статут на вече бившите съпрузи, съдът не изисква от тях иначе задължителните часове по "образование за родители", за да се увери, че ще се справят с co-parenting начинанието.

Хуанита Ваной получава 168 милиона долара като обезщетение след развода, която прави разводът на Джорданови един от най-най-скъпите в спортната история по данни на Chicago Business. Солено, оказва се, излизат юридическите такси по подялбата - 2,1 милиона долара.

Към днешна дата Майкъл и първата му съпруга пазят добрия тон, а баскетболистът е щастливо женен за Ивет Прието. "Разводът ни беше за благото на децата", обяснява Хуанита пред Chicago Business през 2013 г. "Раздялата бе нещо ново за мен. Отне ми време да се науча, че комуникацията е основен фактор във всяка връзка. Нищо не опира единствено до теб и партньора ти, било то и бивш. Децата са най-важни, те трябва да са добре."

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 9 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 5 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.