Следва

Всички носят: плетената кошница на Loewe, vol.2

Животът след 50 - върху корицата на Sports Illustrated

#GirlsPower

All fashion преди 3 години

Преди близо три десетилетия Кейти Джейкъбс е лице на Ford и дори изгрява на корицата на списание Woman’s World; след години работа като доста успешен модел в Ню Йорк се омъжва и преобръща света си - започва да се занимава със сладкарство, а впоследствие започва работа и по собствена линия козметични продукти.

Към днешна дата, на 56, Джейкъбс се явява "по служба", за да допринесе към разширяването на кръгозора на модната индустрия. Калифорнийката за първи път се появява на страниците на Sports Illustrated Swimsuit в тазгодишното специално издание, което излиза днес. Летния брой на Sports Illustrated е ексклузивен, особено този за 2020 - вече ви разказахме за Валентина Сампайо, първият трансджендър модел за списанието; всъщност, Валентина и Кейти са две от шестте финалистки, избрани сред хиляди, които се явяват на отворен кастинг за лица, които да въплъщават идеята за всеобхватност, заложена в броя.

"Мисля за страхотен факта, че мога да се завърна отново към моделството", разказва Кейти пред The Post. "Мотото ми е "Никога не губи увереност в себе си!" - сега ми се отплаща."

През целия си живот, признава дамата, живее с този принцип:

"Преоткривах себе си толкова много пъти", споделя още Джейкъбс с препратка към множеството си и разностранни занимания през годините - моделката участва в предаването Today с рубрика за печива; през 2017 г. се появява в епизод на Funderdome, състезание за предприемачи, в което влиза с идеята за собствена козметична линия, домашно производство; а през годините заема и няколко непостоянни работни позиции, включително като фризьорка.

Наскоро здравето на Кейти се влошава, карайки я да преосмисли начина си на живот - преди три години моделът разбира, че е склонна към развиване на диабет: "Докторите ми казаха: "Странно е, защото не страдаш от наднормено тегло." Но състоянието ми е наследствено", продължава разказа си за The Post тя, като споменава за множеството здравословни проблеми на майка й, страдаща от високо кръвно налягане и претърпяла няколко инсулта. Лекарската консултация я кара да промени тотално хранителния си режим: "Вече не ям хляб, паста, картофи, ориз и месо. Наблягам на рибата и никога, никога не ям захар."


Истории от живота: Мария Шарапова


Промяната й се отразява повече от добре - и се отплаща по-бързо, отколкото Кейти предполага. През февруари тя и още пет модела, финалистиките в състезанието на Sports Illustrated, заминават за Търкс и Кайкос, където заснемат кадрите на специалния брой. "Знаете ли, мисля, че изглеждам много по-добре по бикини, отколкото в цял бански", уверена е в новот си Аз Кейти.

Що се отнася до бюти режим, Джейкъбс изпозлва единствено собствено производство продукти, отличаващи се с богати на колаген формули - ензим от тиква, Витамин С и стволови клетки от орхидея; тренира три пъти седмично и се пази от слънцето повече от Марк Зукърбърг.

Моделът не крие, че няколко пъти е експериментирала с ботокса и филърите, но категорично не го отчита като грешка и далеч не се срамува от решението си:

"Не се чувствах добре, исках да изглеждам по най-добрия възможен начин. 20-годишните вече използват ботокс, защо някой на моите години трябва да бъде заклеймяван? Искам да бъда откровена с хората. Не искам да съм от жените на 50, които разправят, че правилната диета и литрите вода са единствената им тайна, когато е очевадно, че си си правили нещо."

Възрастта не е водещ фактор в живота на сребърнокосата Кейти, която се радва на над 68 хиляди последователи в Инстаграм и редовно участва в кампании на body-позитивни марки като Shefit.

С корицата си за SI, досущ като Тайра Банкс, 46, и Кристи Бринкли, 66, Джейкъбс се надява да покаже на всички други красиви жени на нейната възраст, че могат да постигнат всичко, за което копнеят.


Beauty Starter: Кристи Бринкли, на 66 като на 33


Бъдещите й "творчески" планове включват оборването на друг моден стереотип - височината. "Няма нито едно дребно момиче по подиумите, а средната височина на американката е 1,64. И въпреки това виждаме само непостижимо високи момичета. Посланието ми е не просто, че жените над 55 имат място в индустрията, а че дребните момичета също го заслужават. Цяло чудо е как съм оцеляла в професията - на 56 и нисичка."

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.