Следва

Фабриката за мечти на Valentino

Всички носят: плетената кошница на Loewe, vol.2

Iconic style...

All fashion преди 3 години

Плетените кошници са отличителен знак на превъзходния летен стил от десетилетия наред. Вероятно като най-ярък стилистичен пример трябва да посочим 60-тарските модни уроци на Джейн Бъркин, но оттогава насам още много красиви и известни жени са оставили своя отпечатък върху неостаряващия дизайн. През годините винтидж на вид кошницата отдавна е надскочила своето първоначално призвание, а именно да бъде верен придружител в солените летни дни на плажа или на кежуал уикенд пикник, за да разкрие един нов и по-романтичен градски стил в забързаното ежедневие à la française.

През последните няколко лета дизайнът стана особено популярен, именно заради приятно ретро и неглиже естетиката си, безпроблемно вписваща се във всяка една лятна визия - нека припомним, че точно по време на тази конкретна стилистична вълна изгря и звездата на младия бранд Cult Gaia. Въпреки широкото си разпространение, кошницата като че ли обаче запазваше анонимност, говорейки си за брандове. Повечето модни момичета се спираха безименни творения на местни занаятчии в Испания или Тайланд, продаващи в Etsy или Amazon, или пък откриваха своя мечтан дизайн сред истински винтидж находки. Това, разбира се, не попречи на луксозните модни брандове да се опитат да наложат свои версии на 60-тарската кошница, при повечето от които доста безуспешно, бихме казали. Единственото изключение, и то какво, идва в лицето на испанската луксозна модна къща Loewe. Техният дизайн, озаглавен с лаконичното Basket bag, плавно, но категорично се превърна в една от най-желаните дизайнерски находки.

Вече втора година поред кошницата на Loewe краси Инстаграм фийдовете на модните момичета, влизайки в редица фантастични стилови интерпретации, носещи белезите именно на по-добрия летен стил, за който говорим по-горе. За да отпразнуваме успеха на един толкова приятен за окото дизайн и да си съставим достоен mood board, според който да построим летните си визии, събираме вдъхновение в кадри в редовете по-долу>>>

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.