Фабриката за мечти на Valentino

Фабриката за мечти на Valentino

Случващата се в момента глобална пандемия драстично промени презентирането на дизайнерските колекции, измествайки мъжката и кутюр седмици в изцяло дигитален вариант. Въпреки наложените стриктни ограничения, Пиерпаоло Пичоли всячески се опитва да запази магията на висшата мода жива, представяйки ни пърформънс от ново измерение, озаглавено The Performance of Grace and Light. Дигитално изнесеният спектакъл представлява диалог между Пиерпаоло Пичоли и Ник Найт - всеизвестният британски моден фотограф и визуален артист, а локацията е филмовото студио Cinecitta в любимия на Valentino Рим.

Величествените и силно преувеличени в обемите си кутюр изпълнения на дизайнера идват като "екстремен отговор" на суровите условия на наложената карантина, която усложнява технологичния процес по създаването на дизайните - в резултат направата на разпознаваемите за къщата принтове и изкусни бродерии се оказва невъзможно. А креативният директор се изразява така: "Не исках да усещам ограниченията. Висшата мода е правена за емоции и мечти. Много е емоционално за всички нас да сме тук заедно и да преодолеем това предизвикателство. Това е момент, който никога няма да забравя."

В дигитализираната романтична фантазия моделите носят бели рокли със сюрреалистични пропорции, върху които се прожектират приказни флорални принтове, като изпълнението е изцяло поверено в ръцете на Ник Найт. Каскадните рокли са изработени във фантастични обеми от тафта, тюл, шифон и органза в театрални силуети, вървящи ръка за ръка и със замисъла на Пичоли, и с чудесно подбраната локация, наричана още фабрика за мечти.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia