Следва

Почит към Пулия и красотата на занаята от Dior

Trend Report: Minty Fresh

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020-та

All fashion преди 3 години

Jonathan Simkhai

Свежите пастелни цветове, така присъщи на топлия сезон, са застъпени в щедри дози в дизайнерските дефилета, за да създадат радостна и очарователна аура от добро настроение и фантастична линия дизайни, с които да се обогатим. Един от особено ярко изразените тонове е този на ментата, всъщност може да се каже, че нюансът идва като естествено продължение на пистакио палитрата от миналия есенно-зимен сезон.

Тоновете са доста сходни, почти взаимнозаменяеми, но въпреки това ментата е относително по-неангажираща и лесна за стилизиране, съчетавайки се с лекота с всички летни нюанси - от бяло и екрю до всеки един друг пастел в богатото портфолио на Пролет/Лято 2020-та.

Sally LaPointe

Съдейки от видяното на котешката пътека, следва да се насладим на пълното въздействие на ментата и да я облечем монохромно от глава до пети по примерите на Sally LaPointe, Lacoste и Balenciaga. Пиерпаоло Пичоли за Valentino пък дава нов облик на сладкия тон, рисувайки го във вечерна миди рокля, изработена цялата от пера, които сами по себе си са тренд, при това забележителен, припомняме го ТУК.

Valentino

А Алесандро Микеле за Gucci показва нагледно как можем да носим захаросания тон в комбинация с неутрални по цвят дизайни за една по-олекотена и недотам дръзка визия, която обаче не отстъпва по замисъл на монохромните - така правите ментови панталони с висока талия и ретро коланче със златна плетка биват съчетани с кемъл риза, която по подразбиране присъства в гардеробите ни и носим редовно.

Gucci

Lacoste 

Y/Project

Victoria Beckham 

Balenciaga 

 Batsheva

Christian Wijnant 

Fashion East

Louis Vuitton 

More All fashion