Следва

Мадона на 62: от "вече не става" до "абсолютно единствена"

Очарованието на социалните клубове

... и защо да бъдем част от такъв

All About Life преди 3 години

В зората си, социалните клубове съществуват като ексклузивно джентълменски (далеч от днешната дефиниция, давана на Getlemen's Club), но в замисъла си представляват същото, което и днес. Самото споменаване на джентълменската ера ни навява спомени за време, в което инстантната комуникация и риалити предаванията не съществуват като понятия, а дадената дума и изпълненото обещание са достойнствата, с които хората се гордеят.

Тези "мъжки" клубове събират на едно място хора, които мислят за общността, в която участват, преди да мислят за себе си; хора, които се изправят пред предизвикателствата на живота с чест и прилична доза хумор; които остават верни на принципите си, независимо от обстоятелствата. Навремето има определени "условия", които всеки джентълмен трябва да спазва - да бъде баща на децата си, партньор и приятел за тези, които обича. Джентълменският клуб е място за хора, благородни към тези, които имат по-малко, и благодарни за малките неща в живота.

Сами разбирате с какъв набор от качества, ценности и принципи трябва да може да се похвали всеки от Джентълмените. Впоследствие, първоначалната формулировка на клуба се променя, но ценностите се запазват, ако не и засилват - появяват се женски клубове, които трудно, но успешно се утвърждават като обществена единица.

Поглеждайки назад, като най-устойчиви сред социалните клубове може би остават студентските, особено в западните университети, където членуващите живеят като в едно голямо семейство.

Вторите по "устойчивост" към днешна дата са социалните клубове или кръгове, членовете на които свързват общ интерес, цел или хоби - участниците в подобни клубове вероятно търпят и най-голямо развитие, тъй като има много какво да научат и усвоят от останалите, пък макар и тясно профилирано в сферата на интерес, която засяга клуба.

Друг аспект на социалните клубове, който си заслужава да се разгледа, е отговорността, на която учи принадлежността към една много ясно дефинирана обществена единица - точно както е заложено в "правилника" на първите джентълменски клубове. Дори да не назоваване малката (или пък голяма) клубна група, в границите на която се чувстваме добре, принципите вътре в нея са на практика същите. Колкото до желанието да принадлежим към клуб, група, част от обществото - наречете го както искате - то е еднакво при всички ни. Всеки иска да бъде част от нещо по-голямо, което изповядва същите възгледи и има подобен лайфстайл. Това е част от човешката природа - чувстваме се добре сред "свои".

Клубната принадлежност повдига самочувствието и действа благоприятно върху увереността, с която ходим, говорим, общуваме. Още по-хубаво е, разбира се, ако получаваме и още облаги - като в някой лъскав американски кънтри клуб, в който сервират само най-хубавото вино, най-изтънчените ястия и организират най-ексклузивните партита, за които дори нямаме нужда от покана, защото сме част от клуба. Да не говорим, че повече големи сделки и идеи се реализират на по питие в Хемптънс, а не в нюйоркския офис...

Да укротим въображението обаче, все пак не съществуваме в роман на Фицджералд, но защо пък да не живеем живота си като в такъв (препоръчително е това предложение да не се взема дословно)? Клубът, в който ние се присъединихме последно е този на IQOS - причините са многобройни, но нека ви посочим основните няколко:

1. Всички в IQOS CLUB изповядват философията за бъдеще без дим.

2. Усещането при всяко посещение на IQOS CLUB е като прекрачването на прага на луксозен кънтри клуб.

3. Свързва ни с приятели, като ни позволява да "поканим" всеки наш близък, а същевременно създаваме и нови връзки.

4. Достъпът е лесен, без да утежнява излишно ежедневието ни.

5. Ползите са повече една - клубът буквално ни се отблагодарява затова, че сме негови членове. Тук може би е редно да разясним малко повече за точковия принцип, на основата на който работи IQOS CLUB.

Всеки, закупил IQOS устройство, придобива право да стане член на loyalty клуба - дори печели точки веднага след присъединяването. А колкото повече точки печелим, толкова повече се доближаваме до най-високия статус в клуба - PLATINUM (придобивайки го, ползваме всички възможни преимущества, включително помощ в чужбина, безплатен комплект IQOS 3 DUO, множество отстъпки и още куп привилегии). Това далеч не означава, че докато не го достигнем, не се възползваме и от други услуги, напротив - още със самото влизане в клуба започваме да използваме редица привилегии. Погледнете схемата и се убедете сами.

Пълните условия за участие в IQOS CLUB може да откриете ТУК. Не се бавете дълго, а веднага регистрирайте устройство, подаръците започват да се сипят веднага!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.