Мадона на 62: от

Мадона на 62: от "вече не става" до "абсолютно единствена"

"Ще спра да правя това, което правя, когато не го искам повече. Ще спра, когато нямам повече идеи."

Мадона мечтае да стане танцьорка и пристига в Ню Йорк на 20 с 35 долара в джоба. Никой не може да предскаже успеха, който ще последва. Ослепителен възход с милиони продадени албуми превръщат Мадона в икона на поп музиката. Животът й дотолкова бурно впечатляващ, че Universal Studios искат да снимат филм през 2017-та, но проектът не е одобрен от звездата, която смята, че е единствената, която може да разкаже историята си.


Мадона наконцерта си в Калифорния през 2015 година.

Интригуваща и скандална, Мадона ще стане на 62 на 16-ти август. Не, че на цифрата й има нещо, но, независимо че Мадона продължава да пълни стадиони и да продава милиони копия от албумите си, поп величието в последно време е буквално обливано от негативна критика. Появяват се все повече заглавия в медиите, свързани с ежедневните проблеми със сина й Роко, с бившият съпруг Гай Ричи, и открити критики към избора на образование за двете й осиновени деца. И това не е всичко. С важна отметка тук присъства алкохолът, който тя консумира на сцената, и ужасно неуважителните към всички, емблематични закъснения за собствените й концерти, от порядъка на два часа, например, като визираме Австралия; Допълваме с неприятното и дразнещо унижаване на феновете - например разкритата гръд на младо момиче от публиката, което след минута кани да се качи на сцената и казва: “Опа, сексуален тормоз! Искаш ли да ме съдиш?". Следва концертът в Мелбърн, на който пристига, карайки триколка, преоблечена като клоун, и говорeйки за семейните си проблеми. 

Да, вярно е, че скандалът винаги е като закарфичен за марката Мадона, но отскоро той заема нова форма. Феновете на непокорното момиче на Америка смятат, че притесненията им ще приключат с края на световното й турне. Обаче не се случва така. Даже нещата се влошават. На червения килим на събитието Met Gala, звездата се появи в костюм на черна гарга с оголени гърди и задни части, бедрата – прибрани с бандаж. Мадона ли ще се окаже новият мъченик на поп културата или това е просто поредната звезда на ръба на срива? Едно е сигурно: не й върви на Мадона. Облеклото й тогава, носещо подписа на Рикардо Тиши за Givenchy, предизвиква безброй негативни коментари, по-меките от които са "прекалено” и “срам”.


Мадона в облекло, проектирано от Рикардо Тиши, на Met Gala през 2016 година.

Разбира се, с арсенала си от реакции, Мадона не остава безмълвна и активно защитава избора си, както в социалните мрежи, така и в интервюта: "Грижа се за себе си. В добра форма съм. Мога да си показвам задника и когато съм на 56 или 66, или 76 години", казва тя, реагирайки на критиката по отношение на появяването й на наградите Грами. "Кой ще ми казва кога мога да си показвам задника? Това е сексизъм. Това е ейджизъм. И е вид дискриминация." Поп иконата реагира по подобен начин и в интервю през 2017 г. пред Harper's Bazaar, в което твърди, че “хейтърите” й просто искат да изчезне: "Някой пита ли Стивън Спилбърг защо все още прави филми? Не е ли постигнал достатъчно успехи?... Някой отишъл ли е при Пабло Пикасо, за да каже: " Добре, на 80 години сте. Не сте ли нарисували достатъчно картини? ", казва Мадона. "Ще спра да правя всичко това, което правя, когато не искам повече да го правя. Ще спра, когато нямам повече идеи. Ще спра, когато… ме убиете. Какво ще кажете за това?", заявява звездата.


Мадона на наградите Grammy през 2015 година.

Marie Claire разказва как се приема в този миг образа на Мадона, създадено от нея още през миналия век и упорито преследван в продължение на десетилетия: 

Мадона – повече от стандартна 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.