Следва

Бившата на Безос дари $1.7 милиарда за благотворителност, смени фамилията - стана "нов" човек

Помощ: той не желае да планираме общо бъдеще

Няма нищо по-ужасяващо от неизвестността на бъдещето, а понякога да говорите за бъдещето с вашия партньор, е още по-ужасяващо. Обичайно този тип разговори се развиват много бързо и доста често не вървят по план - но не е ли това вълнуващото?

Love преди 3 години

Заедно сте, връзката ви върви отлично и започвате да мислите за бъдещето. Обаче сами. Партньорът ви не иска да прави планове за бъдещето с вас или поне така изглежда, защото, когато засегнете въпроса, той сменя темата със скоростта на светлината. Независимо дали става въпрос за обща къща, куче, дете, или просто почивка заедно. С течение на времето започвате да губите търпение, защото смятате, че имате нужда от общ “проект” за бъдещето. 

Следват няколко съвета как да проведете този деликатен разговор.

1. Изяснете си точно какво искате и защо го искате
На първо място трябва да имате ясна представа какво и защо искате, особено ако смятате, че любимият ви не се чувства комфортно по отношение на вашите желания. Ако сте несигурни и объркани и нямате ясна цел, само усложнявате ситуацията. Ако обаче знаете точно какво искате да постигнете, ще сте по-убедителни в аргументите си.

2. Разберете защо не иска да прави планове за бъдещето и се изслушвайте
Първото нещо, което трябва да направите, преди да загубите търпение, е да разберете причината, поради която партньорът ви отбягва въпроса. Може би не е сигурен във връзката ви или пък се страхува от промените? Ако искате да имате бъдеще заедно, е добре да разберете какво точно мисли половинката, иначе ще се вкарате във филм, който никак няма да помогне за справянето с дадената ситуация. Най-лесният начин да постигнете това е да попитате директно. За да разберете партньора си е важно да го изслушате. Оставете го да говори първи. Колкото повече се чувства слушан, толкова повече би бил склонен да сподели мислите и емоциите си и бихте могли да стигнете до същината на проблема.

3. Оставете телефоните в другата стая
Когато провеждате такъв сериозен разговор, оставянето на телефона настрана е най-малкото знак за уважение към отсрещния. Важно да не се разсейвате, така показвате на другия, че ви е грижа за мнението му и че сте сериозни.

4. По време на разговора бъдете решителни, но не и агресивни
Ако при опита ви да изложите аргументите си, се чувствате сякаш говорите със стена, то трябва да я съборите. Бъдете директни и решителни, но без да обвинявате, само така ще постигнете резултат.

5. Не осъждайте и не се наранявайте от думите на партньора ви
Понякога тези разговори не вървят в желаната от вас посока и е по-добре да бъдете подготвени за това. Ако чуете нещо, което не ви харесва, не осъждайте другия и знайте, че за него също не е лесно да се открие напълно и да се чувства уязвим. Старайте се да контролирате и изражението си, тъй като реакцията ви (особено ако е на неодобрение), веднага ще се изпише върху лицето ви. Да разберете някого изисква много повече усилия – в интелектуален и емоционален аспект – отколкото да го осъдите. Истинското разбиране произтича от вниманието, с което подхождате към това, което отсрещния иска да изрази.

6. Не се предавайте, дайте си малко време
Не си и помисляйте да се предавате, все пак не бихте искали да се намерите в същата ситуация отново след няколко години. Не позволявайте страхът да контролира действията ви. Ако се страхувате да говорите, вредите не само на връзката си, но и на самите вас. Двойката трябва да еволюира, но когато еволюира само един от двамата, тогава се появява и дисбалансът във взаимоотношенията. Вземете нещата в свои ръце и се изправете срещу проблема. Ако имате нужда от малко време, дайте си го, но не пренебрегвайте собствените си нужди и желания. За една връзка трябват двама души, чиито виждания и нагласи са еднакво важни.

7. Не се страхувайте да сте напълно откровени
Когато дойде вашият ред да говорите, поставете картите на масата и бъдете напълно откровени. Без значение от колко време сте заедно, последното нещо, което ще искате, е да лъжете себе си за ситуацията, в която се намирате. Също така не се съгласявайте с партньора си от страх да не ви остави. За една връзка дори е здравословно хората да спорят и да не са постоянно съгласни един с друг. Нали противоположностите се привличат? Искреността създава комфорт във взаимоотношенията и е много важно да можете да бъдете открити един към друг. Когато знаете, че можете да разчитате на половинката си, вие също ще можете и да бъдете най-добрата версия на себе си и връзката ви ще продължи да разцъфва, защото ще сте способни да дадете един на друг позитивната енергия, необходима за справянето с всякакви трудности.
 

More Love