Помощ: той не желае да планираме общо бъдеще

Помощ: той не желае да планираме общо бъдеще

Няма нищо по-ужасяващо от неизвестността на бъдещето, а понякога да говорите за бъдещето с вашия партньор, е още по-ужасяващо. Обичайно този тип разговори се развиват много бързо и доста често не вървят по план - но не е ли това вълнуващото?

Заедно сте, връзката ви върви отлично и започвате да мислите за бъдещето. Обаче сами. Партньорът ви не иска да прави планове за бъдещето с вас или поне така изглежда, защото, когато засегнете въпроса, той сменя темата със скоростта на светлината. Независимо дали става въпрос за обща къща, куче, дете, или просто почивка заедно. С течение на времето започвате да губите търпение, защото смятате, че имате нужда от общ “проект” за бъдещето. 

Следват няколко съвета как да проведете този деликатен разговор.

1. Изяснете си точно какво искате и защо го искате
На първо място трябва да имате ясна представа какво и защо искате, особено ако смятате, че любимият ви не се чувства комфортно по отношение на вашите желания. Ако сте несигурни и объркани и нямате ясна цел, само усложнявате ситуацията. Ако обаче знаете точно какво искате да постигнете, ще сте по-убедителни в аргументите си.

2. Разберете защо не иска да прави планове за бъдещето и се изслушвайте

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.