Следва

Месечен ХОРОСКОП - Август 2020

Бившата на Безос дари $1.7 милиарда за благотворителност, смени фамилията - стана "нов" човек

Макензи (NO MORE) Безос

Celebrities преди 3 години

Посредством доста шумен развод с шефа на Amazon и най-състоятелен човек в света - Джеф Безос, 50-годишната Макензи се изстреля в класацията с най-богатите жени на списание Forbes. Причината за развода, опресняваме, бе появата на "нова" жена в живота на предприемача, но, като че ли напук на всички лоши прогнози, че след раздялата "акциите" на Безос ще започнат да спадат, новата любов във вените му сякаш повече от всякога го амбицира да работи и да се развива. Доколкото, разбира се, бизнес като империята Amazon има нужда от подбутване, за да разгръща потенциала си.

От другата страна на този развод, нещата изглежда се подреждат доста добре и за Макензи - бившата жена на Джеф се закани да дари поне половината си състояние за благотворителност още щом стана известна цифрата на състоянието й. Явно заветният миг е дошъл и госпожата вече започва да разпределя милиардите си.


Докато смъртта ги раздели: милиардерите и съпругите им


Вчера в блога си бившата г-жа Amazon анонсира, че е дарила приблизително $1.7 милиарда в помощ на различни организации, които се борят с расовото неравноправие и дискриминацията, защитават правата на LGBTQ+ хората, разискват климатичните промени, поддържат демокрацията, икономиката и здравния сектор.

"Както много други хора по света, наблюдавах ужасяващите събития, които се случиха в началото на 2020 година. Мисълта обаче, че всеки един от нас по някакъв начин може да помогне на тази планета, ми дава надежда", аргументира решението си Макензи.

В същата публикацията, екссъпругата на Джеф Безос разяснява, че вече официално не използва фамилията на бившия си партньор, с когото дели 25 години от живота си, и отсега нататък ще се подвизава просто като Макензи Скот - за фамилия използва второто си име, наследено от дядо й.


Кои са най-забележителните нови милиардери според Forbes


Още малко данни: разводът на семейство "Worldwide Shipping" бе обявен в началото на 2019 г. След раздялата със съпругата си, с която бизнесменът отглежда четири деца, Безос не спести от компенсации и прехвърли на името на бившата си жена акции от Amazon на стойност $19.7 милиона. През месец май състоянието на компанията бе оценено на много повече и състоянието на Макензи набъбна до бомбастичните $62.3 милиарда. Ето това се казва развод! Благодарение на този скок бившата Безос, настояща Скот, успя да се приземи на първото място в списъка с най-богати американки, но кратко след това предаде поста на дъщерята на основателя на Walmart - Алис Уолтън.

Миналата година Макензи Безос стана член на инициативата Giving Oath, създадена от Бил и Мелинда Гейтс и даде обещание да бъде тясно ангажирана с филантропски дейности, докато, цитираме, "сейфът ми не се изпразни". Експоловинката й подкрепи финансово инициативата, но не застана с името си зад нея.


Дженифър, скромната дъщеря на Бил Гейтс, откровено за детството и баща си


Сегашната половинка на 56-годишният предприемач, екзотичната Лорън Санчес, засега не се е обявявала като филантроп или човек на благотворителността, но, сигурни сме, подобни жестове няма да закъснеят и от нейна страна, веднъж щом официално стане госпожа Безос.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.