Следва

Rare Beauty на Селена Гомес дарява $100 милиона в подкрепа на психичното здраве

Beauty Starter: многото малки тайни на Джесика Алба

“Жената трябва да се грижи за себе си всеки ден и да отделя време, за да се приготвя, независимо дали става въпрос само за нанасяне на крем, или повече блясък от обикновено…”

Celebrity beauty преди 3 години

Джесика Алба е съвсем обикновена жена като всяка от нас, долкото може да се каже, че някоя жена изобщо е "обикновена". Далеч е от супергерой - или поне в това се опитва да ни убеди. Това, което ни различава, убеждава ни актрисата, са строгите правила, които следва и от които не се отклонява, за да може пълноценно да съчетава ежедневните задължения със семейните и в същото време да изглежда неотразима във всеки един момент от денонощието!

Подобно на повечето жени, Джесика разчита на малко фон дьо тен и тръгва... "Слагам го под очите си, след това си слагам руж на бузите, за им придам свежест – необходими стъпки, когато си прекарал безсънна нощ", споделя тя. И все пак Джесика Алба, на 38, трябва да има някаква специална рецепта, в допълнение към фон дьо тена, благодарение на която да прикрива признаците на умора по лицето си ТОЛКОВА успешно и да постига невероятния си външен вид, защото винаги изглежда страхотно, въпреки всички онези 1578 неща, които трябва да свърши в продължение на деня.


Джесика Алба и Кеш Уорън.

През 2008 година Джесика Алба се омъжва за Кеш Уорън, с когото имат три деца – момченце на име Хейс (2 години) и две дъщери – Онър (12 години) и Хевън (8 години). Освен съпруга и майка, Джесика е успешна актриса и бизнесдама. През 2011 година основава The Honest Company, защото не намира продукти, които да отговарят на нейните изисквания или на тези на семейството й. Така решава да основе собствена компания, да произвежда необходимите продукти (от памперси до козметика) сама и да ги предлага на тези, които търсят честност, прозрачност и безопасност. Компанията следва философията clean beauty - продукти, създадени с внимание към кожата и околната среда, чийто произход е кристално ясен.

Специалната рецепта на Джесика за справяне с ежедневните задачи и какъв е разкрасителният й режим разбираме от интервю пред италианското Star allo Specchio:

Тя е майка, която винаги изглежда невероятно, въпреки хилядите си роли и останали задачи. Кое е първото нещо, което прави Джесика Алба, когато се събуди?
Опитвам се да погушкам сина си, когато дойде да ме събуди за закуска, но никога не успявам, той ме принуждава да стана. И така, денят започва: мия зъбите, хидратирам кожата, след това привеждам в ред рошавата си коса, която сутрин винаги е просто извън контрол, връзвам я и слизам долу, за да закуся с децата.


Дизайн за вдъхновение: семейното имение на Джесика Алба


А кое е последното нещо, което правите в края на деня?
Зарязвам телефона и се наслаждавам на времето, прекарано със съпруга ми.

Тайната от снимачната площадка или бекстейджа, която сте възприели в разкрасителния си режим?
Обикновено имам проблем с лъстящата кожа около носа и по челото, така че поставям пудра само на местата, където ми трябва. А ако търся ефект на блясък и виждам малки бръчици - визирам тези, подчертани от фон дьо тена около очите, когато се пропука, добавям хайлайтър, за да ги прикрия. Слагам го навсякъде - върху устните, дори върху кожичките около ноктите си, след това добавям малко спирала и съм готова.

Най-лошият съвет, който сте получавали?
"Изтънете веждите си, за да бъдете модерни." През 90-те имах много тънки вежди, но сега не ги намирам за красиви, особено при дамите над определена възраст. 

Един съвет към дамите?
Никога не лягайте с грим. На следващия ден гледката не е приятна...

Имате ли съвет за това как да се почувстваме като истинска кралска особа, знаем, че за булчинския си грим Меган Маркъл е използвала някои от продуктите от вашата марка...
Всяка жена трябва да се грижи за себе си всеки ден и да отделя време, за да се приготвя, независимо дали става въпрос само за нанасяне на крем, или за по-бляскавите случаи: например котешка очна линия в или опушен грим. Всяка от нас трябва да отделя време за себе си, за да посрещне деня, както желае. Това е един личен момент, от който не трябва да се лишава.

Какво означава clean beauty за вас и какво търсите в даден продукт?
За мен е важно да се запозная със списъка на съставки и да видя дали компанията показва цялото съдържание. Списъкът със съставки трябва да е ясен и да съдържа активни съставки, които да укрепват кожата и които да имат различни ползи в сравнение с по-конвенционалните продукти.

За да бъдем skintellectuals, какво е необходимо на кожата? Какви съвети бихте дали?
Бъдете по-разумни и разсъдливи. Марките са добри в маркетинга си, понякога им трябва много малко - например да се каже, че продуктът е веган, за да ви убедят, че е по-добре за вас или да посочат, че една съставка е органична, за да ви накарат да си помислите, че е най-здравословният и ефикасен продукт на пазарад. Съществува голямо объркване по въпроса. Нужно е да направите малко проучване и преди всичко да се научите да стоите далеч от синтетичните аромати.

Съвет, който бихте дали на майките, които трябва да съчетават много ангажименти в един ден?
Съветът, който бих дала на майките, и на татковците също, е да бъдат по-щадящи към себе си. Със семейството и работата в ежедневието е трудно винаги да бъдеш на 110%. Трябва да отделяме време за почивка и да нямаме твърде високи и невъзможни очаквания - най-вече от самите себе си. Хора сме и трябва да се грижим за телата и душите си. Ако ви се доспи - дремнете си, ако искате да изпиете питие с приятел - направете го, ако имате нужда от романтична вечеря - излезте. Невинаги трябва да сте перфектни и посветени единствено на семейните задължения.

А вие научихте ли се да се пускате по течението и да не се стресирате?
Може би съм го направила по отношение на буйната си коса. Често излизам с мокра глава и приветствам уверено всичко, което се случва по време на "рошавите" ми дни.

Значи сте се отказали от желанието да бъдете перфектна?
Бих казала "да". Най-важното за мен е, че децата ми са добре и чак след това идва всичко останало, а проблемите изчезват. Това е, което наистина ме интересува.

Публикувате много видеоклипове в социалните медии, научете ни на вашите тайни, за да извлечем максимума от осветлението?
Научих от фотограф, експерт по осветяването, че човек винаги трябва да се опитва да използва естествената светлина, като същевременно се опитва да не е осветен директно върху лицето или над главата си. Вместо това, светлината трябва да е отпред, но малко по-ниско, защото по този начин лицето се осветява отдолу и изглеждаме по-будни.

В заключение, ще ни кажете ли трите неща, които всеки трябва да включи в своя режим?
Не лягайте с грим; пийте много вода, винаги; обградете се с хора, които ви обичат и наистина ви подкрепят!


More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи