Следва

Цъфтящи краища, заплетени кичури и други драми. Кога е време да заиграе ножицата?

Rare Beauty на Селена Гомес дарява $100 милиона в подкрепа на психичното здраве

So rare
(Rare)
(Rare)

Beauty News преди 3 години

Още щом Селена Гомес обяви старта на бъдещата си козметична линия с провокативното название Rare Beauty, стана ясно, че актрисата и певица залага на  коренно различна концепция:

"Всеки един от нас, независимо как изглежда или какво обича, е добре дошъл", споделя Гомес във февруарския брой на сп. Allure по повод общността, която желае да сформира около бранда си. "Категорично се надявам и вярвам, че подарявам на потребителите уютно и защитено пространство, където те ще чатят, споделят, ще се подкрепят и забавляват." В навечерието на официалния му дебют, Селена поде запомняща се, социално отговорна инициатива доказваща, че Rare Beauty е истинско олицетворение на онази рядка красота, за която Антоан дьо Сент Екзюпери казва, че е невидима за очите и се долавя само със сърцето.

На 22 юли Гомес анонсира създаването на организация с идеална цел - Rare Impact Fund. Още с продажбата на първия продукт от едноименния бранд, 1% от стойността ще постъпва в подкрепа на достъпа до специфични грижи и услуги за подобряване на психичното. Благодарение на протегнатата ръка от страна на партньори, в следващите 10 години се планира набирането на над 100 милиона долара, което ще превърне Rare Impact Fund в една от най-значимите организации с корпоративно участие в сферата на психичните болести. За да осигури максимално широка подкрепа, Rare Beauty основава и Съвет за ментално здраве, съставен от експерти на водещи университети, организации и компании, фокусирани върху тази често пренебрегвана част от грижите за благосъстоянието на ума и психиката.

"Изключително съм горда, че около мен е екипът, помагащ Rare Impact Fund да стане реалност", отбелязва Гомес в специално изявление. "Още с основаването на фонда, си поставяме за цел да достигнем, подкрепим и приобщим хората, нуждаещи се от специфични грижи за менталното си здраве, защото те играят съществена и много важна роля в живота ми."

Гомес е изключително откровена щом стане дума да помощта, която търси за справяне с депресията и паник атаките, връхлитащи я през последните години. "Rare Beauty е фокусирана върху съпричастността и подава ръка на хората да се чувстват по-свързани и подкрепени, и по-малко самотни и изгубени в големия, студен свят", допълва актрисата. "The Rare Impact Fund ще промени много човешки съдби и в края на краищата ще направи света едно по-приемствено и уютно място. Горда съм с усилието на партньорите си да предложим достъп до тези специфични грижи на всеки, търсещ подкрепа."

Очаква се Rare Beauty да дебютира в Sephora в края на лятото. Повече за Rare Impact Fund може да откриете на www.rarebeauty.com

More Beauty News