Следва

Оптимистичното бъдеще на Versace

Тези тайвански баба и дядо са дефиницията на #couplegoals

И са много по-готини, отколкото ние някога ще бъдем...

Street Style преди 3 години

За колкото и неотразим да се има всеки милениал/gen-z в "хайп" кецовете си от колаборацията на Ким Джоунс и Nike, adidas и Prada или просто с последните Yeezy-та, за съжаление, трябва да ви съобщим следните леко обезкуражаващи новини: без значение колко много се стараем за cool-girl аутфитите си, едва ли някога ще достигнем нивото на непринудения стил на тази тайванска двойка пенсионери, която понатрупа доста лайкове, а оттам и последователи (сред които дори стилистката на сестрите Хадид) в Инстаграм.

Чанг Уан-жи и съпругата му Хсу Шо-ер, подвизаващи се в социалната мрежа под артистичния псевдоним Want Show As Young, постигнаха инста-славата си благодарение на серия от портретни кадри, запаметени от малкия им внук с Рийф Чанг. Идеята идва през свободното време в излишък, причинено от COVID-19 спада в поръчките на малката обществена пералня в Тайчунг, от която семейството се издържа от години.

За да поддържа духа на баба и дядо, Чанг ги окуражава да мерят изоставените или забравени в пералнята дрехи от през годините - резултатът е Инстаграм профилът @wantshowasyoung и към момента малкото, но достатъчно увлекателни фотесесии, които абсолютно можем да си представим като следваща рекламна кампания за Balenciaga или поне Off-white.

"Да позираме с тези дрехи, кара и двама ни да се чувстваме с поне 30 години по-млади", разказва възрастният Чанг пред The Guardian. "Много хора ми казват "Вече си известен и се подмлади."

"Стара съм на години, но сърцето ми не остарява", добавя съпругата му.

Сред предпочитаните модели във fashion снаряда на модерната двойка са шикозни оувърсайзд блейзери, сходни bucket шапки и карирани гащеризони, винаги съчетани в координиран стайлинг. Към момента съпрузите имат 613 000 последователя, а имейлът им е препълнен с фен-писма. "Много хора ни пишат, за да ни кажат, че сме първото позитивно нещо, което виждат от началото на пандемията насам. Трогнати сме от тези съобщения, наистина", обяснява още Чанг Уан-жи.

Пералнята на двамата пенсионери разполага с над 400 непотърсени вещи, част от които семейството решава да дари за благотворителност, а с останалата да продължи да ни радва в Инстаграм постове. "Вместо да следват бързата мода и да купуват нови дрехи, се надяваме, че хората ще видят и хубавото лице на секънд хенд дрехите - колко модерни могат да изглеждат, ако се соанирани правилно", отправя главното си послание младия Рийф. "Това би предотвратило нанасянето на толкова много щети върху земята и природата ни!"




More Street Style