Следва

Modern Marie Antoinette

Оптимистичното бъдеще на Versace

RESORT 2021

Runway преди 3 години

Резорт колекцията за 2021 на Донатела Версаче обединява дамски и мъжки дизайни, а забележителният резултат е следствие на множество Zoom конферентни разговори между нея и екипа й по време на задължителната карантина. За да се справят с нелеките условия и препятствия по пътя си, креативните сили зад Versace работят с остатъчни платове от стари колекции, вдъхвайки им нов живот и мискирайки ги с нови такива, докато едновременно с това си поставят ясна концепция за това какво искат да носят техните клиенти след пандемията, а именно смели, цветни и дръзки ансамбли, олицетворение на жизнерадостната енергия, чувството за мода и новото начало.

Съдейки по фантастичните кадри от look book-а, идеята се превръща в реалност по особено успешен начин - дамските визии са много цветни, подчертано оптимистични и вдъхновени, по думите на самата Донатела, от нестандартните стилистични избори на младите музикални звезди, както и бунтарското им отношение. Колекцията следва see-now-buy-now модела, като първата част ще бъде пусната в продажба още този месец, а втората през ноември. Цветовете са неонови - жълто, зелено, лилаво и розово, принтовете са змийски в топла земна гама, или пък архивни такива и добре познати. Дължините са миди и мини, като късото е наистина късо, както подобава за Versace, а силуети се движат основно по линията на 80-тарската естетика и заради структурираните силуети, обема в раменете, както и подчертаващите дамските форми клинове.

За разлика от дамските силуети, мъжките са подчертано по-спортни и кежуал - анцузи с Медуза мотив в микс от змийски принт, много широки шорти, сърф тишърти и костюми със скъсени панталони в пастелни цветове като лавандула, мента и светлосиньо.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.