Следва

Еволюция на вечността: произходът и великолепието на тиарата

Стил урок на седмицата: Pretty in Prints

Dress me in florals

All fashion преди 3 години

Принтовете от пролетно-летните колекции не са просто в окото на тенденциите, те са тема, която особено много ни вълнува заради своята комплексност - богати не само като композиции от разточителни мотиви и пищни цветови палитри, но и като разновидност. Ако флоралните мотиви са черешката на тортата в екзотичното портфолио от тенденции за Пролет/Лято 2020-та, то тогава останалите принтове вярно следват зададената посока, показвайки ни очарованието на неостаряващата си естетика, намираща ново поле за изява сезон след сезон.

Вдъхновени от примерите в стил урока от миналата седмица, днес създаваме своя лична селекция от красиви кадри, в които показваме и запечатваме пет интерпретации, подчинени на най-категоричния от всички трендове за настоящия сезон, обединяващ дизайнерските прочити на тема флорални, графични и абстрактни принтове. Неизменен комплимент към безупречния стайлинг е технологичното бижу на Huawei - Matebook X Pro - фин, изящен и невероятно лек лаптоп, много повече от преносим дизайн с впечатляваща технологична характеристика, който очарова с превъзходен външен вид, неотстъпващ на завидните параметри. Облечени в принт, ние така или иначе сме 12 часа в денонощието с него в ръце, затова преговаряме предимствата му: силни, ярки цветове със 100% sRGB обхват на цветовата гама; 3K резолюция (3000х2000) със съотношение от 91% между екрана и корпуса; 10th Gen Intel Core i7 процесор и видеокарта NVIDIA GeForce, 16 GB памет и 1 TB бърз SSD диск за съхранение на файлове, снимки и музика. Мощната вградена батерия осигурява до 15 часа стандартна работа с едно зареждане, затова и безпроблемно носим своето бижу от сутрин до вечер с нас в дамската чанта без да се ангажираме излишно със зарядно. Неповторимият изумруден цвят откровено краде сърцата, съчетавайки се безпроблемно с множеството палитри, стилове и кройки в гардеробите ни, а компактните му размери го правят незаменим във всеки момент на деня, често прекарван на доста повече от една локация - дебелината му е едва 14.5 мм, а теглото 1.33 кг.

След като уточнихме аксесоара с най-голяма тежест в тазседмичния Стил урок, продължаваме с детайлното потапяне във визуалното ни вдъхновение, в средата на тази топла августовска седмица на 2020-та: 

Провъзгласен като кралицата на принтовете, флоралният мотив е чисто и просто модна необходимост, макар и неведнъж да е набеждаван за клише. Разкриваме истинската красота на нежните розово-бели цветя, съчетавайки ги в романтична миди рокля в свободен силует и коланче на талията, 70-тарски сандали на платформа и второ изумрудено бижу с мини размери, този път с пера за истинско лятно разточителство.

Роклята-риза е незаменим елемент, към който се обръщаме често и при нужда, най-вече през лятото. Класическият син тон доставя морско настроение в щедри дози, макар и да прекарваме следобедите си в града, а допълнението от минималистичен графичен принт вкарва необходимата динамика към изчистената основа.

Абстрактният принт в бежово-сини тонове преобразява иначе редовното съчетание от оувърсайзд риза и широки панталони със скъсена дължина над глезен в стилистично решение, което заслужава втори поглед. Аксесоарите отново са минималистични и свеждащи се единствено до най-необходимото, а именно бижуто Huawei Matebook X Pro и чифт бежови стилето на висок ток.

Бялата миди рокля също се превръща в самостоятелен тренд, диктуващ случващото се както на подиума, така и на улицата. В съчетание със сандали на платформа и дебел ток получаваме визия, с която е невъзможно да сгрешим, поне съобразявайки се с тенденциите на Пролет/Лято 2020-та.

Polka dot мотивът идва с не по-малка тежест от тази на флоралите, говорейки за обаянието на принтовете на сезона, особено когато са решени в гама, различна от черно-бялата. Кукленската естетика на бледожълтата палитра, в допълнение към приятната винтидж кройка на ефирното миди, създават романтичен воал, пренасящ ни на различно място в различно време, въпреки че се намираме в сърцето на града. Контрастното каре на шопър чантата пък добавя модерния щрих, миксирайки две различни естетики за още по-голямо въздействие.

Фотография: Марияна Петрова
Стайлинг: Габриела Желева
Грим и коса: Vogue Vision
Модел: Мартина / Inter Models

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.