Следва

Еволюция на вечността: произходът и великолепието на тиарата

Стил урок на седмицата: Pretty in Prints

Dress me in florals

All fashion преди 3 години

Принтовете от пролетно-летните колекции не са просто в окото на тенденциите, те са тема, която особено много ни вълнува заради своята комплексност - богати не само като композиции от разточителни мотиви и пищни цветови палитри, но и като разновидност. Ако флоралните мотиви са черешката на тортата в екзотичното портфолио от тенденции за Пролет/Лято 2020-та, то тогава останалите принтове вярно следват зададената посока, показвайки ни очарованието на неостаряващата си естетика, намираща ново поле за изява сезон след сезон.

Вдъхновени от примерите в стил урока от миналата седмица, днес създаваме своя лична селекция от красиви кадри, в които показваме и запечатваме пет интерпретации, подчинени на най-категоричния от всички трендове за настоящия сезон, обединяващ дизайнерските прочити на тема флорални, графични и абстрактни принтове. Неизменен комплимент към безупречния стайлинг е технологичното бижу на Huawei - Matebook X Pro - фин, изящен и невероятно лек лаптоп, много повече от преносим дизайн с впечатляваща технологична характеристика, който очарова с превъзходен външен вид, неотстъпващ на завидните параметри. Облечени в принт, ние така или иначе сме 12 часа в денонощието с него в ръце, затова преговаряме предимствата му: силни, ярки цветове със 100% sRGB обхват на цветовата гама; 3K резолюция (3000х2000) със съотношение от 91% между екрана и корпуса; 10th Gen Intel Core i7 процесор и видеокарта NVIDIA GeForce, 16 GB памет и 1 TB бърз SSD диск за съхранение на файлове, снимки и музика. Мощната вградена батерия осигурява до 15 часа стандартна работа с едно зареждане, затова и безпроблемно носим своето бижу от сутрин до вечер с нас в дамската чанта без да се ангажираме излишно със зарядно. Неповторимият изумруден цвят откровено краде сърцата, съчетавайки се безпроблемно с множеството палитри, стилове и кройки в гардеробите ни, а компактните му размери го правят незаменим във всеки момент на деня, често прекарван на доста повече от една локация - дебелината му е едва 14.5 мм, а теглото 1.33 кг.

След като уточнихме аксесоара с най-голяма тежест в тазседмичния Стил урок, продължаваме с детайлното потапяне във визуалното ни вдъхновение, в средата на тази топла августовска седмица на 2020-та: 

Провъзгласен като кралицата на принтовете, флоралният мотив е чисто и просто модна необходимост, макар и неведнъж да е набеждаван за клише. Разкриваме истинската красота на нежните розово-бели цветя, съчетавайки ги в романтична миди рокля в свободен силует и коланче на талията, 70-тарски сандали на платформа и второ изумрудено бижу с мини размери, този път с пера за истинско лятно разточителство.

Роклята-риза е незаменим елемент, към който се обръщаме често и при нужда, най-вече през лятото. Класическият син тон доставя морско настроение в щедри дози, макар и да прекарваме следобедите си в града, а допълнението от минималистичен графичен принт вкарва необходимата динамика към изчистената основа.

Абстрактният принт в бежово-сини тонове преобразява иначе редовното съчетание от оувърсайзд риза и широки панталони със скъсена дължина над глезен в стилистично решение, което заслужава втори поглед. Аксесоарите отново са минималистични и свеждащи се единствено до най-необходимото, а именно бижуто Huawei Matebook X Pro и чифт бежови стилето на висок ток.

Бялата миди рокля също се превръща в самостоятелен тренд, диктуващ случващото се както на подиума, така и на улицата. В съчетание със сандали на платформа и дебел ток получаваме визия, с която е невъзможно да сгрешим, поне съобразявайки се с тенденциите на Пролет/Лято 2020-та.

Polka dot мотивът идва с не по-малка тежест от тази на флоралите, говорейки за обаянието на принтовете на сезона, особено когато са решени в гама, различна от черно-бялата. Кукленската естетика на бледожълтата палитра, в допълнение към приятната винтидж кройка на ефирното миди, създават романтичен воал, пренасящ ни на различно място в различно време, въпреки че се намираме в сърцето на града. Контрастното каре на шопър чантата пък добавя модерния щрих, миксирайки две различни естетики за още по-голямо въздействие.

Фотография: Марияна Петрова
Стайлинг: Габриела Желева
Грим и коса: Vogue Vision
Модел: Мартина / Inter Models

More All fashion

„Оригиналът“ на тесните дънки, Кейт Мос

All fashion преди 24 минути

От известно време плахо споменаваме, че тесните дънки май се завръщат, но така ли е наистина? Ако гледаме внимателно какво носят Бела Хадид и Жизел Бюндхен, както и какво показаха на подиума Miu Miu, по-скоро трендът е факт. В което ни убеждава и съвсем скорошната поява на Кейт Мос.