Следва

Start Shopping NOW: белите кецове на мечтите ни - от 96 до 1 655 лева

Trend Report: на момчетата дрънулките

Скъпи, ще ми услужиш ли с колието си?

All fashion преди 3 години

Мъжки и бижута са две думи, които, съчетани една до друга, често предизвикват недоумение и директни асоциации с мистър Ти (симпатичният пенсиониран шоколадов кечист) или гангстерската естетика, пристрастна към масивните гривни и вериги. Факт е, обаче, че много хора все още вярват, че бижутата са наистина твърде женствен аксесоар и ибзобщо не стават за мъже.

Бижутата за мъже са стигма - всички виждаме, че наборът им се ограничава до няколко предразливи и тривиални варианта на пазара, и то от десетилетия. Дълго време единствените налични опции бяха часовници или сватбени пръстени, и тук таме някоя плаха гривна - end of story.


A$AP Rocky на шоуто на Loewe S/S 2020

Днес вече, основно благодарение на младите "разтропани" звезди на музикалния и артистичен небосклон, бижутата са основна част от всеки стилен мъжки гардероб. Със сигурност мъжете носят вериги и пръстени от години, но едва през последните години го правят с гордост, с вкус и без никакви предразсъдъци. 


Tyler, The Creator


Tyler, The Creator

Настроението "колкото повече - толкова повече" е особено осезаемо в последните няколко модни сезона, в които повечето от най-големите марки усещат дизайните си като недовършени без пищни бижута по всички възможни места. Gucci, Versace, Maison Margiela - първенците в надпреварата. 


Еволюция на вечността: мъжките маникюри


Комбинирането на тънки златни или сребърни синджири с огромни искрящи скъпоценни камъни е задължително в бижутерската вселена. Заслуга за това има креативният директор на Gucci Алесандро Микеле, който в последните няколко ревюта ни заля с ярки и шеметни бижута, които, простете, показаха среден пръст на минимализма.


A$AP Rocky


A$AP Rocky

Къде са акцентите в мъжкото украсяване? Различните колиета са особено популярни. Всеки мъж трябва да има поне един тънък метален гердан, при съблюдаване на внимателен баланс с дължината - идеалното е пръст разстояние от последното откопчано копче на ризата. Кожените колиета са топ, демонстрирани отлично от Prada и Versace; не по-ниско в класацията е и перленото оогърлие, на особена почит при Хари Стайлс, A$AP Rocky и Фарел Уилямс


Хари Стайлс, Лондон 2019г.

Гривните са единственото бижу, призвано да поддържа нещата прости. Това означава да изберете или метална лента, или обикновена верижка, или комбинация от двете. Ако ще ги носите на същата китка като часовника си, колкото по-тънки са гривните, толкова по-добре.

Брошката е чудесен начин да подчертаете всеки аутфит. Едно от големите предимства на брошката е, че тя няма точно фиксирано място, т.е. можем да я забучим където си искаме. Между другото, този аксесоар се счита за най-висшата форма на самоизразяване. Карл Лагерфелд, например, бе известен почитател на брошките и носеше своята на вратовръзката си.


От Архива: "Тялото ви трябва да бъде безупречно...", каза Лагерфелд



A$AP Rocky

Все повече мъже пробиват ушите си, а модните марки и бижутери не пропускат възможността  да се погрижат за новата клиентела. Нищо не говори повече за начина, по който мъжът приема себе си и държи да бъде видян от околните от мъжката обица, била тя тънка халка или нещо на ръба на невъзможното, като голяма висяща перла или набор от цирконии. 

В заключение ще кажем, че ние много харесваме мъже с бижута. С уговорката, че най-важното стилистично правило, изречено от Джорджо Армани, важи и тук: “Разликата между стила и модата е качеството.” 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.