Black is King: африканската приказка на Бионсе

Black is King: африканската приказка на Бионсе

Новият филм на Queen B е естетически шедьовър, изпълнен със смисъл и сила. Нека заедно разгледаме най-отличителните й визии от "Black is King".

В течение на своята над 20-годишна кариера Бионсе не спира да владее вниманието на милиони хора - тя просто е невероятно артистична и действително уникална във всякакви аспекти. Винаги, абсолютно винаги, визията и внушението й са прецизно изпипани - съвършено олицетворение на духа и магнетизма на певицата. Всичко, с което Бионсе радва очите, е в полемика с утвърдените, системни, консервативни представи, стремейки се да запази само дълбочината и безпристрастието на класическите естетически норми. Новият ѝ албум "Black is King", придружен от едноименната визуална продукция на Disney, разбира се, не е изключение от присъщия за Бионсе стремеж към изключителност.

Какво виждаме в "Black is King": гама от тоалети, прически и грим, които подчертават и възхваляват Black African красотата и то чрез величествено грандиозно модно изпълнение, колкото възхваляващо, толкова и сближаващо. В една сцена Бионсе призовава богиня, в друга пие Ace of Spades докато гледа телевизия... и двете презентации излъчват плам, дързост и неизмерима естетичност. Тези божествено-царски моменти са придружени от появата на Блу Айви, Кели Роуланд, майката на Бионсе Тина Ноулс-Лоусън, Наоми Кембъл, Лупита Нионг'о и други.


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.