Следва

18 пъти, в които Семейство Симпсън предсказа бъдещето

Дисни току-що сложи край на марката 20th Century Fox

20th Century Fox, едно от най-признатите имена в историята на развлеченията, официално го няма.

Movies & TV преди 3 години

Disney обявиха, че преименуват своята студиа 20th Century Fox на 20th Television. Новото име отрязва както "Century“, така и "Fox“ от името, с което сме свикнали, откакто се помним.  

Ходът следва предната крачка на Disney, която махна името "Fox" от своята марка 20th Century Fox през януари тази година. Компанията, която сключи сделка за 71 милиарда долара за придобиване на много от активите на Fox през миналата година, преименува дългогодишната киностудиа на 20th Century Studios. Добре познатото лого и заглавния анонс с надпис "20th Television“ се запазват, като са изключени посочените думи. 

Новото лого и графика ще се появят в новите епизоди на 20th Television, започващи тази есен. По-старите заглавия, които вече се излъчват преди ребранда, ще запазят предишното лого и име.

Отстраняването на Fox от всички подразделения на Disney има смисъл, тъй като може да бъде объркващо за потребителите. Останалите активи от Fox, като Fox Entertainment, Fox Sports и Fox News са част от Fox Corporation, която няма нищо общо с Disney.

Дисни ще ребрандира и другите си телевизионни студиа с нови имена и графики. Това включва промяна на, съответно, ABC Studios и ABC Signature Studios, които стават ABC Signature, и Fox 21 Television Studios, които вече ще са Touchstone Television.

"Нашите нови имена и лога бележат нов ден за ABC Signature, 20th Television и Touchstone Television, като почитат богатата история и творческата сила на компанията Walt Disney“, казва в изявление Крейг Хунегс, президент на телевизионните студиа на Disney.

20th Century Fox е създадена през 1935 г., след като се сливат конкурентите Twentieth Century и Fox Films.

Студиата е продуцирала някои от най-популярните и обичани филми в холивудската история: "Междузвездни войни“, "Звукът на музиката“, "Умирай трудно“, "Сам вкъщи“... Дори логото и разпознаваемата музика станаха синоними на ходенето на кино.

ТВ-бизнесът им също е значим: те са продуценти на хитовите сериали "Семейство Симпсън“ и "Модерно семейство“.

Видимо от новината, Семейство Симпсънс предсказа бъдещето отново. Предстои да видим какво следва. 

More Movies & TV