Следва

Книжко: Първото безплатно БГ приложение за покупко-продажба на книги втора употреба излиза през есента

Рикардо Тиши облече Марина Абрамович като Калас

С наближаването на премиерната дата Марина Абрамович разкрива повече детайли около първата си опера

People of art преди 3 години

Италианецът начело на британски бранд Burberry публикува интригуващи снимки от подготовката по най-новия проект на Marin Abramovic Institute в Инстгарам профила си. Невероятната Марина избира Рикардо като блестящ професионалист и дългогодишен приятел, за да изработи костюмите за първия й оперен проект - 7 Deaths of Maria Callas.

От ексклузивните кадри виждаме Абрамович в два от изработените сценични костюми (и двата с етикет Burberry): дълга доземи златиста рокля и червено яке, декорирано с обемни златни шнурове и наподобяващо традиционните облекла на тореадорите. Главната роля в продукцията - на оперната прима Мария Калас - ще изиграе самата Марина Абрамович; в сценария на сръбкинята Калас умира седем пъти в седем различни роли - оттам и името на операта.


Големите любовни истории: Марина Абрамович и Улай


Броени дни ни делят от същинската премиера, след дълго отлагане заради коронавирус пандемията (бел.ред. дебютът бе планиран за 1-ви април) - 7 Deaths of Maria Callas ще бъде поставена за първи път в Мюнхен в първия ден от септември; следват премиерни дати в Лондон, Берлин и Москва.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра