Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 17.08 - 23.08

"Идеалната любовница": невероятната история на Маргьорит Алиберт

"Queen" of Hearts...

Celebrities преди 3 години

Животът на куртизанката Маргьорит Алиберт наподобява сюжета на голяма любовна история с елементи на криминално-детективски роман. Тази жена, останала в историята просто като "Маргьорит", успява дори да спечели сърцето на кралска особа - принц, с който обаче, разбираме от останалите след смъртта й писма, нещата "не се получават"...

Маргьорит е родена през 1890 г. във Франция в обикновено семейство от работническата класа: майка й е прислужница, а баща й шофьор; има и малък брат, който умира на 4-годишна възраст след злощастен инцидент. Докато си играе на улицата, го прегазва камион - родителите са безутешни, обвиняват Маргьорит, която е оставена да се грижи за детето, когато двамата настойници са на работа. В резултат, момичето е изпратено да учи далеч от дома в католическото училище Сейнт Мери, абсолютно безпризорно.

В пансиона Маргьорит учи до 15-тата си годишнина, след което прекарва една година като прислужница в съседна на училището къща, откъдето е изхвърлена на улицата... защото забременява от непознат. Въпреки обстоятелствата, героинята ни дарява живот на момиченце, Реймънд, което изпраща в незнайна ферма из Франция.


Маргьорит

Досещате се, Маргьорит започва да упражнява най-древната професия, защото не успява да намери друго препитание навремето. Но младото момиче не е никак глупаво - има определени възгледи и "идеи" за професията, с която се захваща. Иска да "вдигне ранга" на тогавашните заработващи момичета; да бъдат навестявани само от каймака на обществото. Не след дълго започва да работи за Мадам Денарт в бордей Maison de Rendez-vous, която забелязва таланта у младата си подчинена и я учи на всичко, което знае, за да я превърне в "идеалната любовница".

На 27, Маргьорит е представена на Принц Едуард VIII, който по това време (на Първата световна война) служи в Британската армия и е разпореден във Франция. Към този момент Едуард е на 23 и няма кой знае какъв опит с момичетата; приятелите му решават да му "подарят" урок от несравнимата Маргьорит. Едуард е впечатлен, запленен от жената, с която се запознава; преследва я, докато не се съгласява да имат връзка. Отношенията им продължават около година, докато - каква изненада - принцът не се отегчава.


Принц Едуард


Големите любовни истории: Принц Едуард и Уолис Симпсън


Маргьорит все пак се омъжва за принц - Али Камел Фахми бей, египетски аристократ. В действителност Али не е никакъв принц, но се ползва с този псевдоним, заради разточителния си начин на живот. Египетски плейбой, милионер, любител на коли и скорости, яхти и... хазарт. Историята им е всъщност романтична - след като се запознават, Али се връща в Египет само за да осъзнае, че не може да живее без пленилата сърцето и ума му Маргьорит; отново заминава за Париж и й предлага брак. Двойката се жени според ислямските обичаи, въпреки че Али е достатъчно съвременен и не държи съпругата му да приеме Исляма; още по-необикновеното в историята им е, че според предбрачния им договор, Маргьорит може да подаде молба за развод във всеки един момент и не й е забранено да носи европейските си дрехи.

И тяхното щастие обаче не продължава дълго - осем месеца, за да сме точни, през което време, според някои слухове, "принцът" системно пребива жена си и й налага константен психически тормоз. Други оплаквания на Маргьорит са свързани със садистичните, par la derrière и хомосексуални предпочитания на съпруга й милионер. Бракът им в крайна сметка приключва кърваво - една вечер, след пореден скандал, започнал в ресторанта на луксозен хотел, в който двойката е настанена, Маргьорит заплашва да счупи бутилка шампанско в главата му; разярен Али я помъква към стаята, където на разсъмване се чуват три изстрела. "Оцелялата" е Маргьорит.

Следва процес, продължил десет седмици - вдовицата не отрича вината си, а и няма как: съпругът й умира с три куршума в тялото си, а тя е единственият друг човек в хотелската стая. Всичко изглежда решено, Маргьорит сякаш се примирява, че ще получи присъдата си, но ситуацията е далеч от проста. Според някои слухове (само слухове!), "идеалната любовница" има със себе си над 20 писма от свой бивш любовник - Принц Едуард.

Веднъж открити, писмата издават не само детайли от интимния им живот, но и някои доста по-сериозни въпроси за Краля на Англия - досещате се, и двете са достатъчно заплашителни за един монарх. В съдът, делото претърпява обрат при появата на тези писма; казусът започва да се разглежда като самозащита. Зъл египетски милионер насилва европейка, която не разполага с друг избор, освен да го убие, за да се спаси.


Принц Едуард VII и Уолис Симпсън

Маргьорит е освободена и живее завидните 80 години, в които дори развива миниатюрна актьорска кариера.

More from View Sofia

Летопис на смутното време: Палми Ранчев

Interviews преди 4 години

"Летопис на смутното време", като романа на Вера Мутафчиева, е една поредица, която цели да систематизира настроенията в това особено, смутно време, в което се намираме в момента. Тук ще видите и прочетете посланията на прекрасни хора, на чиято емоционалност разчитаме и в чиито усещания вярваме; ще ни споделят как усещат момента, как си представят, че ще минем през него, какво е най-важното, кои са устоите, какво препоръчват, как виждат нещата след ступора. Какво ще се промени, какво трябваше да се промени, кои са позитивите в тази непреживявана от никой съвременник ситуация. Нека си дадем надежда и да структурираме заедно проблема така, че да излезем от това по-устойчиви и по-мислещи, по-съчувстващи и по-смирени!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 5 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.