Следва

Този Октомври ще се натъкнем на "Смърт край Нил" по Агата Кристи

Елизабет Дебики ще е Даяна в Сезони 5 и 6 на The Crown

Актрисата се присъединява към Джонатан Прайс и Имелда Стoнтън за последните два сезона.

Movies & TV преди 3 години

Сезон четвърти от Короната още не е излъчен - нямаме търпение - но актьорският състав на пети и шест сезон вече е ясен. Преди седмици стана известно, че Джонатан Прайс и Имелда Стонтън ще се присъединят към поредицата, съответно като принц Филип и кралицата. Елизабет Дебики пък, позната от "Великият Гетсби" и "Пазители на Галактиката 2", ще поеме ролята на Принцеса Даяна от Ема Корин.

"Духът на принцеса Даяна, думите и действията й живеят в сърцата на толкова много хора", казва Елизабет в изявление по повод ангажимента. "За мен е истинска привилегия и чест да се присъединя към тази майсторска поредица, която буквално ме обсеби от първия си епизод."

Последните два сезона на шоуто ще обхванат разпада на брака на принцеса Даяна и принц Чарлз и смъртта на Принцесата на народа през август 1997-ма. Очаква се също последните серии да обхванат моментът със смъртта на принцеса Маргарет и кончината на кралицата майка, реални събития от 2002-ра със седем седмици разлика, както и златния юбилей на кралицата през това лято.


Art Act: Оливия Колман, разказ за една Кралица


Новината, че все пак ще има шести сезон на сагата ни радва, защото това категорично бе под въпрос досега. Истината е, че създателят на сериала - Питър Морган променя решението си нещата да финишират до сезон 5, докато пише сюжетните линии за него. "Когато започнахме да обсъждаме сюжетните линии за 5-ти сезон, стана ясно, че за да се съобразим с богатството и сложността на историята, трябва да се върнем към първоначалния план и да направим шест сезона", каза той, шест месеца след като от Netflix обявиха, че шести сезон просто няма да има. "За да сме коректни, замисълът не е шести сезон да ни доближи до днешния ден, идеята е да ни позволи да обхванем същия период, но много по-подробно."

More Movies & TV