Следва

Жестът на отхвърляне на Мелания подлуди мрежата

Уличният стил на звездите: как да си носим маската/шала като Оливия Палермо

Сладкишче.   

Celebrities преди 3 години

Отново е август, отново говорим за Оливия Палермо



34-годишната модна икона е еманация на изтънчеността в комбинацията си от прозрачна дантелена туника, този път без емблематичния за нея тънък колан, но както винаги перфектна до последния детайл, и ниски лоуфъри. Кадрите са отпреди броени дни, заснети в Бруклин, а ако си мислите, че госпожа Палермо специално се е постарала да скрие лицето си, се лъжете, просто прочетете защо стайлинът й е такъв малко по-долу. 

Златисто-кафеникавите кичури на косата са прибрани в елегантен кок, а в ръцете й виждаме голяма сребристо-плетена чанта, от която виси цветен шал. Защо толкова шалове, красива Оливия? 

По време на пандемията, нюйоркчанката бе забелязвана многократно из града, винаги безупречна и винаги с маска или шал в ярки цветове и от различни материи. Изводът е, че тази година не можем да си позволим компромиси – нито със защитата, нито с аксесоарите.



В Инстаграм профила си, госпожа Палермо не спира да напомня на своите 6.4 милиона последователи да си носят “скапаните маски“, “предпазен шал“ или (като нея самата) комбинация от двете. Освен стилна, тя е и много социално отговорна – как да не ни е пример в тези времена... - “Във всички случаи, всеки сам решава как да съчетае маската и тоалета си, важно е само да покрива както устата, така и носа, за да са всички напълно предпазени“.


Само не си мислете, че Оливия лесно и небрежно си връзва копринения шал на устата и се втурва по задачи из Ню Йорк. Не. Тя обича да споделя тайните за красотата и визията си, а днес ни показва техниката за поставяне на шал като маска в няколко стъпки. Разбираемо, все пак трябва да положим усилие, за да изглежда този задължителен елемент прилично на лицата ни.  



Фенове постоянно питат и настояват тя да покаже как слага хем шал, хем маска, хем изглежда идеално, и ето че имаме туториал директно от извора. Добре, че е Инстаграм!

Стъпка #1: Вземете любимия си шал – трябва задължително да е квадратен със страна околко 60 см.



Стъпка #2: За да сте масимално защитени от едри частици и бактерии сложете под шала многократна маска с филтър. Макар да не са винаги стилни, маските са това, което осигурява така нужната в сегашната ситуация защита.



Стъпка #3:
Сгъвате шалчето в триъгълна форма и го връзвате около носа и устата, като оставяте единичното връхче да виси надолу. Преди така се носеха рапърите, сега това е изборът на модните гурута и светските личности. 



Pro Tip: Оливия е помислила и за това какво да правим, ако шалът пада или се размества постоянно – “носете и слънчеви очила! Те не само са шик, но и ще задържат шала на място.“

Ясно е, че маски ще носим още дълго, поне да започнем да ги носим като най-добрите!
 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.