20 цитата за ЧРД на Иън Гилън

20 цитата за ЧРД на Иън Гилън

“Обичал съм музиката през цялото си съществуване...“ 

Това е една луда обич. Обич към пеенето, към писането, към групата, към последователите, към феновете; рок обич вече 75 години!

В очите (и ушите) на много от нас, Иън Гилън е абсолютът за рок звезда. От Deep Purple, през ролята му в ‘"Jesus Christ Superstar" до бандата, която кръщава на себе си, той е еманация на рока с широкообхватния си омагьосващ глас, сексапилността, гениалните тексове, динамичността на кариерата... той живее живота си във всички дълбоки нюанси на лилавото.

Роден е в Хънслоу, израснал в покрайнините на Мидълсекс, където всяка наклонност към музиката е високо ценена. Като малък е тенор в църковен хор, но когато се докосва до творчеството на Елвис Пресли, светът му се променя на 360 градуса и той решава да създаде група на крехката  16-годишна възраст.

Обича животни, бяга от училище, за да ходи на кино и да чете комикси за Дан Деър, и се впуска в рок кариерата си с бандата The Javelins, където се нарича Jess Thunder. Напуска Копията и прекарва дълги претоварени години с Episode Six, което обаче свършва добре, защото чрез барабаниста на Мик Ъндъруд, Гилън се запознава с Ричи Блекмор и, за радост на всички рок обожатели, е поканен за фронтмен на Deep Purple.

Преживява немалко перипетии с бандата и известно време е соло, но дори тогава не си поплюва – има свой музикален бизнес, хотел и компания за моторни двигатели (този човек какво не може да прави?). Join-ва за малко Black Sabbath, записва с тях един албум, но след това се връща към най-съкровеното и заема отново мястото си в Deep Purple.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.