Следва

Еслица Попова - ФЛУКС3 – посветена на Матей Миткалото

Първият трейлър на The Crown Season 4 ни запознава с принцеса Даяна и Маргарет Тачър

Принцеса Даяна и Маргарет Тачър пристигат на вратите на двореца за сезон 4-ти на Короната.

Movies & TV преди 3 години

Първият поглед към новия сезон разкрива Ема Корин като лейди Ди, предлагайки страхотно впечатляващ похлед върху нейния уникален стил и особено онзи прочут шлейф на сватбената й рокля, стелящ се назад цели 7.6 метра. Също така виждаме премиера на Великобротания тогава - Маргарет Тачър, изигран от Джилиан Андерсън Тачър, готова за сблъсъка с кралица Елизабет.

Единствената фраза, изречена в 30-секундния тийзър, идва от самия монарх, която предупреждава: "Нещо толкова важно, колкото монархията, не може да бъде допуснато да се провали". Поведението и характерите на Даяна, принц Чарлз и лейди Тачър, която подава оставка от поста си през 1990 г., заплашват монархията. Новият трейлър разкрива и официалната премиерна дата за новият сезон, а именно 15 ноември 2020 г.

 

Сезон 4-ти на The Crown ще направи възможно Netflix да засияе и изпревари конкуренцията в типичния си стил. Заснемането на новият сезон приключи точно преди пандемията да стопира продукциите по целия свят през март.


Art Act: Оливия Колман, разказ за една Кралица


 

Това ще бъде последният сезон за Колман като кралицата, Хелена Бонъм Картър като принцеса Маргарет, Тобиас Мензис като принц Филип, Джош О'Конър като принц Чарлз, Ерин Дохърти като принцеса Ан, Бен Даниелс като Антъни Армстронг-Джоунс и Емералд Фенел като Камила Паркър Боулс. Тъй като кралските роли се сменят на всеки два сезона, Елизабет Дебики ще играе Даяна в сезони 5 и 6, както писахме тук.

 

През 2017 г. UK Times съобщи, че четвъртият сезон ще се съсредоточи около годините на Тачър като премиер, след третия сезон, който пък е съсредоточен върху премиера Харолд Уилсън. В исторически план Тачър държи кормилото на нацията от 1979 до 1990 г. През това време принц Чарлз и принцеса Даяна се женят през 1981 г., а първият брак на принцеса Ан с олимпийския златен медалист Марк Филипс (Джефри Бретон) започва да става скандален.

Финалът на сезона съвпада исторически с периода около 1990-та, годината, в която Тачър напуска поста на министър-председател. Сценаристите споделят, че отношенията между кралицата и Тачър са солидно застъпени в епизодите, което е любопитно, защото светът ги помни като "пунктално коректни" и "по-скоро нелюбовни".

След ноемврийския четвърти сезон зрителите ще трябва да изчакат известно време за последните две сезона. Досега анонсите на кастинга за сезони 5 и 6 включват Имелда Стантън като кралица Елизабет, Лесли Манвил като принцеса Маргарет и Джонатан Прайс като принц Филип. И Елизабет Дебики като Ди, разбира се.

More Movies & TV