Следва

Burberry лансира маска-трепач

Чараф Тахер: "Жените заслужават своя Casablanca!"

Idealisme. 

All fashion преди 3 години

Чараф Тахер, финалист на тазгодишните награди на LVMH (където миналата година Телфар Клеменс грабна "най-добър млад дизайнер"), френската компания собственик на луксозни марки като Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Moët & Chandon и Hennessy, стана главоломно известен с бранда си за мъжко облекло - Casablanca – а сега направи и първи стъпки в модата за жени. Колекцията, налична ексклузивно в луксозния сайт Net-a-Porter, се състои от 15 есенциални артикула, до един зашеметяващи!



Дамите очаквахме това разширяване на марката отдавна и сега сме повече от доволни! Френско-мароканският дизайнер определя марката като “après-sport”, съответно, модерната идея, стояща зад дамската линия, е да съчетае луксозно и ежедневно облекло. Някой навит за анцуг от кашмир и хавлиена тъкан? Женската Casablanca стана известна сякаш за секунди, благодарение на неустоимата палитра от пастелни цветове и игриви принтове с цитруси и далматинци. Само като я гледаме ни става ваканционно! Дрехите имат засилено тенис излъчване, но са по-подходящи за нощен клуб, отколото за кънтри клуб – това е стилът!

Тахер създава линията за жени като огледална на познатите ни вече шедьоври за по-силния пол. “Обичам да вкарвам женственост и нежност в мъжките колекции, обратното важи и за дамските.“ Дизайнерът вижда жената, облечена в Casablanca, като доминантна и уверена; това визуално излъчване е фикс идеята му – най-важните неща за жената, която се задоволява само с най-доброто.



Камил Хюрел и Голди Ботилие са лицата, натоварени със “задачата да съзадат история за класическия френско-италиански буржоазен лайфстайл“. С прически стил Джаки О и оувърсайзд очила, стайлинът на моделите навява асоциации с омайващата винтидж вселена (в кадри стил Слим Аарънс и старите реклами на Versace), а дрехите, някои от които широк розов костюм, копринена пола, велурен анцуг-панталон, носят модерно усещане, от непосредственото настояще.



Капсулната колекция за Net-a-Porter нарочно е толкова небрежна и разнообразна, за да пасва на всеки, който иска да се добере до първообраза на първата la mode feminine от Casablanca. “Страшно щастлив съм, когато видя жени, носещи мъжките дрехи на Casablanca. Намирам го за просто фантастично!“ – казва Чараф Тахер – “все пак исках да създам и дрехи, които наистина пасват на женските тела и извивки и подчертават красотата им. Смятам, че жените заслужават своя линия“.


 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.