Следва

Робърт Патинсън и първият тийзър-трейлър на "Батман"

Еслица Попова - ФЛУКС3 – посветена на Матей Миткалото

1-15 септември 2020, Галерия на СБХ, Шипка 6, София

Events преди 3 години

Изложбата Флукс3 е работа на застинала в Нисово мигрантка. Тя е резултат ходенето ми в различни посоки по глобуса, минаването по мостове и пътища и сблъскването с огради. Портретите в изложбата са на хора срещнати по пътя, видеата са размисли и спомени = фундамента на пътуването. Някои работи произлизат от срещи в литературата, други – от моята реалност. Технически изложбата се състои от рисунки, обекти и видео.

Работата "Ограда“ е следствие на разходката ми с колело край змейоподобната инсталация за здраво пазене на южната граница на Европа. Широтата на хълмистия пейзаж балансира размаха на нашата глупост. Човешкото произведение Ограда е дълго, лъскаво и не е част от пейзажа. То е поредно доказателство за безпомощност. Тази ограда никого не спира, само къса кадифените бляскави крилца на случайно минаващи непредпазливи пеперуди.

Всички работи в изложбата са обединени от мисълта за отвън и отвътре, наше и чуждо. Задават въпроса ЗАЩО?

Май 2016 - Септември 2020, Южната Периферия на EU.

Изложбата се осъществява с подкрепата на галерия Аросита, Арена Медиа и майка ми Таня Попова, авторка на спиралите.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?