Следва

J Cole и Puma лансираха нова версия на RS-Dreamer

#TheLatest: най-новата колаборация на H&M е тук, за да спаси 2020

THE LATEST IN FASHION

All fashion преди 3 години

Семейството на Giuliva Heritage - Джерардо Кавалиере и Маргерита Кардели - развива впечатляващ списък от клиенти-ценители и high-end ритейлъри за едва тригодишната си колекция от класически италиански костюми, палта и прет-а-порте. Сами наблюдаваме колко по-силна е връзката между женския гардероб и добрия костюм в последните няколко години, а моделите на Giuliva Heritage са своеобразното й олицетворение: изработени в Непал според точните изисквания на disinvoltura-та (бел.ред. италианският ноншаланс), с която е известен този регион. Успехът им настрана, двамата съпрузи са изумени, когато получават покана от H&M за бъдещ съвместен проект: "Когато получихме имейла през ноември, помислихме, че е някаква шега", споделя най-искрено Кардели пред Никол Фелпс и Vogue.

Шведският бранд е добре известен с шумните си и бляскави колаборации с брандове от най-висок калибър - Balmain, Moschino, Alexander Wang, Versace и Giambattista Valli са една малка част от имената. Дори и преди COVID-19 кризата обаче, шведите колаборираха и с някои по-нишови компании като колумбийските Johanna Ortiz и ливанските Sandra Mansour. Стратегията, оказва се, е по-пригодима в момента, отколкото някога е била - шест месеца след началото на пандемията, с редицата затварящи врати бутици и огромните финансови загуби (не само в модния сектор), тезата, че small is beautiful, but slow is better единствено се затвърждава. Колективно модната индустрия най-накрая започна да излъчва едно общо и позитивно послание; да се бори за устойчивост, умереност и циркулярност. Когато тази колекция бъде пусната в продажба на 3-ти септември, някои от историческите и устойчиви дизайн похвати от Giuliva Heritage ще оставят следа в ателиетата на H&M; в замяна, H&M ще предостави на Кавалиере и Кардели не само трибуна и по-широка известност, но и ще привлече внимание към концепцията, на която не изменят от основаването на компанията си: че този усърден процес може да има масово приложение.

Но да не изпреварваме процеса, предупреждава Никол Фелпс. Вълнението от тази колаборация, особено за жените, които обожават мъжките облекла, е отразено в самия lineup: костюми с едно- и двуредно закопчаване, ризи, ризи-рокли и тренч, който съчетава присъщите за Giuliva Heritage кройка и внимание към материалите, в които е решен модела (рециклирана вълна, рециклиран полиестер, органичен памук).

В Инстаграм Джерардо и Маргерита промотират и живеят модерен dolce vita, но споделят много земна концепция за живота и модата, като основна част от него: "Супер щастливи сме, че имаме възможността да демократизираме нещото, което правим", казва Кардели. Печели ги, отново по думи на двойката, идеята, че тази колаборация ще запознае тейлърингът им с група от хора, които вероятно не биха се обърнали към него по друг начин и при други обстоятелства. "В основата си тейлърингът е концепция, която по default се свързва с нещо старо и отегчително. Това, което правим, няма нищо общо с описанието", продължава дизайнерката. "Но в действителност човек може да види това и да се увери, че няма нищо старо и отегчително в дизайните ни, единствено ако дойде в Рим и посети ателието ни. Това е единственият начин на помогнем на хората на разберат нещата, които правим."

Могат ли бързата и бавната мода да бъдат съюзници? Кардели е безкомпромисна по отношение на предизвикателствата, с които се сблъскват младите изгряващи брандове по време на пандемията. "Устойчивостта и честността - всъщност, всичко се свежда до цикъла на заплащане. Ако универсалните и онлайн магазините могат да бъдат уважителни към нас, ще продължим; ако ли не - става наистина трудно. Нашата цел не е да правим милиарди; целта ни е да направим нещо вечно, което да бъде предадено на поколенията напред." С тези трудности настрана, колаборацията между Giuliva Heritage и H&M оставя силно оптимистичен отпечатък за бъдещето върху дизайн дуото. "Обожавам комуникацията между две напълно различни модни култури, а резултатите са по-хармонични, отколкото сме очаквали", признателна е Маргерита. "Това е далеч от лесно постижение, но е добра отправна точка. Заедно сме по-силни отсега нататък. Модата се нуждае от нови дискусии и похвати. Колаборацията ни е нещо, което отговаря на всички тези критерии."


У нас колекцията ще бъде достъпна от 3-ти септември 2020 г. онлайн ТУК и в магазина на H&M на бул. "Витоша" 6.

More All fashion