Следва

Най-ефектните 10 рекламни кампании на сезон Есен/Зима 2020

Квинтесенцията на живота, according to Oscar de la Renta

RESORT 2021

Runway преди 3 години

Лаура Ким и Фернандо Гарсия продължават да откривателстват в Oscar de la Renta - този сезон, Resort 2021, талантливото дизайнерско дуо изследва културния синкретизъм; съчетанието на различни, често привидно противоречиви мисловни, идейни течения или вярвания, съществуващи паралелно и то по най-красивия възможен начин.

Перфектните несъвършенства са етосът в последната колекция на Oscar de la Renta, оглеждаща се в културата на Ориента и Европа и омагьосана от древните традиции, които все още живеят ведно с модерните ценности.

Идеята за семплост е отразена в дълбоките форми и изящни текстили; огненочервен копринен кафтан и следващ, решен в графичен принт, пресъздават блясъкът - запазена марка на модната къща. На други места в колекцията дизайнерите обработват материята със стратегически разположени цепки и прорези или ръчно изрисувани цветя, за да имититрат усещането за случване на нещо необикновено, за което по-рано използваха сложни бродерии. Панделките, завършващи серия от фриволни копринени рокли, на свой ред придават нов и доста по-непринуден прочит на сезона.

Тейлърингът, който никой дизайнер не си позволява да пропусне през последните няколко сезона, тук присъства с едно много по-празнично звучене - бляскав туийд за пътешествия в топлите дни от ваканциите и bucket шапка, с която да го съчетаваме.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.