Следва

Защо е такъв хит маслиновото масло в козметичната индустрия?

2020-та: Годината на Ниацинамида! 10 продукта с магическия витамин

Ниацинамид = Перфектна кожа  

Face преди 3 години

Част от групата на витамин В3, тази мощтна активна съставка е всъщност доста простичка, но същевременно най-ефективната противовъзпалителна такава в палитрата на козметичните продукти. 


Брилянтен в успокояването на кожата и изравняването на тена, Ниацинамидът е известен и със способностите си да свива порите, да изравнява тена, да подхранва кожната защитна бариера (помага за задържането на вода в клетките, което предпазва от агресивни влияния), да регулира омазняването и да допринася за генерирането на колаген. Ако има една съставка, която върши тотални чудеса за кожата – това е Ниацинамидът!

Сара Чапман, козметик и основател на бранда Skinesis, използва този чуден витамин както при работа с клиенти, така и при направата на продукти: “Подходящ е за суха, несияйна или реактивна кожа - подсилва бариерата на клетките, помага при агресивни към кожата фактори от градската среда, намалява зачервявания и възпаления, регулира продукцията на себум и действа благоприятно при хиперпигментация. Ниацинамидът спомага за произвеждането на натурални емолианти, които подхранват и подмладяват кожата. Включих тази съставка в сълнцезащитния си крем, за да преотврати успешно увреждането от UV лъчи, и в озаряващия серум, заради всичките й подхранващи качества“.

Хубавото е, че Ниацинамидът е наличен на пазара под всякаква форма - дали ще вземем серум с висок процент Ниацинамид за максимум резултат, или ще “запознаем“ кожата си с него като една от многото съставки в крема или тонера ни, той ще действа безотказно и просто няма как да не го заобичаме. Съставката е подходяща за всички типове кожа, дори и за свръхчувствителна, и може да се ползва заедно с всякакви други активни съставки: ретиноиди, витамин С, ексфолиращи киселини, хиалуронова киселина, слънцезащитни съставки, антиоксиданти. Ниацинамидът е устроен така, че не само ще запази свойствата си, но и ще подсили ефекта на другите ни actives.

Ако още не сте добавили Ниацинамид в ежедневната си грижа, обясняваме накратко как, защото искаме кожата ви да бъде възможно най-близо до идеалната. Използваме "страшилището за несъвършенствата" сутрин или вечер (защо не и два пъти на ден!) след почистване, тонер и други серуми, преди крем за лице, олио и слънцезащита (разбира се, тя е последна). От вас не се изисква нищо повече, освен да се отпуснете и да оставите съставката да направи магията си. Пак заповядайте!

The Ordinady пуснаха нов продукт с Ниацинамид и вече сме обсебени

Ако не сте сигурни откъде да започнете (или просто вече искате още и още Ниацинамид), ето 10-те най-добри продукта на пазара, богати на "течното злато" в грижата за кожата:

1) Bioderma Hydrabio Serum

Взимаме тази прекрасна хидратация, обогатена с Ниацинамид, ОТТУК за 39,90лв.
 
2) Biotherm Therapy Accelerated

Доза лукс и Ниацинамид си набавяме с този крем, взимаме го ТУК на цена от 138лв.

3) The Ordinary 10% Niacinamide 1% Zinc

Героят на Ниацинамидните серуми взимаме ОТТУК, с доставка до България и на скромната цена от 5.90 британски паунда. 

4)Biologique recherché Crème Masque Vernix

 

 

 

Това бижу взимаме ОТТУК.

 5) Vichy Normaderm Phytosolution Volcanic Mattifying Cleanser

 

Този гел е изключително достъпен, ние си го поръчваме ТУК, цената му е 23.99лв. 

6) Esthederm Exellage Cream

Глезим кожата и сетивата си с този крем, струващ 179лв. Взимаме го ОТТУК.

7) Bioderma Athoderm Shower Oil

 

 
Това нежно олио купуваме ТУК за 39,90лв.

8) Lierac Premium Serum

 

Ниацинамид и още много в този луксозен серум. Взимаме го ОТТУК за 207лв.

9) Avene Gentle Exfoliating Gel

 

Нежен и за всички, взимаме си го ОТТУК.

10) Uriage Hyseac A.I

 



Oтстраняваме всички несъвършеснтва с този серум, купуваме ОТТУК

More Face