Sonia Petroff: един dolce vita и много колани

Sonia Petroff: един dolce vita и много колани

Когато си мислите за dolce vita, мислите точно за нейния живот! 

Вие, любители на трифтинга, търсенето на съкровища втора ръка и винтидж аксесоарите: започнете да се ровите по кашони със забравени дрехи и стари модни находки веднага. Така направи Мария Леони-Сети и днес има едни от най-модерните и вълнуващите фешън ентусиастите аксесоари, бидейки собственик на уникален бранд. Историята ни вълнува лично, защото творенията на Sonia Petroff са белязани с българска емоция и са страхотни!

В началото на 2010-те Леони-Сети е поканена от своята любима леля, Соня Петрова, в Рим, за да си избере няколко неща от уникалната колекция от модни дрехи и аксесоари на госпожа Petroff наследство. Петрова е известна с невероятни за времето си модерни аксесоари и висококласни бижута - Valentino, Balmain и Nina Ricci, като архивът й наброява над 800 шедьовъра, трупани в годините, в които българката работи в отделите за аксесоари на споменатите марки.   

Селекцията от колани, инкрустирани с камъни като ахат и лапис лазули и стъклени кабошони и подчертани със златист месинг върху шарен копринен плат е истинска съкровищница! “Не можехме да повярваме на очите си!“ казва Леони-Сети, която остава без думи, докосвайки се до качеството, състоянието и естетиката, които връщат към бляскавите младини на Соня. Родена в семейство на български аристократи, Соня Петрова е известна в средите на италианската Ривиера като жена, която отказва да се омъжи млада (всъщност го прави едва на 40, след като си избира италианецът Уго), и която, когато не се забавлява в La Piazzetta или си бъбри с Марлон Брандо в швейцарския Гстад, е постоянен посетител на Студио 54, където не слиза от дансинга, придружена в нощния живот от приятелката си Даян фон Фюрстенберг: “Когато си мислите за dolce vita, мислите точно за нейния живот!“ - казва племенницата й.


Соня Петрова с кавалер

Инстинктът на Леони-Сети е да снима всичко от колекцията на Соня Петрова и да събере "богатството" в луксозен албум, но приятелката й, бижутерът Вивиан Бекър, е толкова впечатлена от видяното, че я убеждава да поръча съвсем нов тираж на коланите и да ги лансира с марка, носеща името на гениалната й леля. Авантюризмът явно се предава в семейството, защото Леони се захваща с тази интересна, макар и трудна задача, и без никакъв опит като дизайнер (и с диплома по икономика) се впуска в начинанието. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.