Сиртуинова диета и пилатес: рецептата за отслабване на Адел

Сиртуинова диета и пилатес: рецептата за отслабване на Адел

Или как се раздели певицата с 45 килограма само за няколко месеца

През последните няколко месеца в публичното пространство упорито се дискутира драстичната промяна в килограмите на 32-годишната Адел. Допреди време пухкавата британка се трансформира буквално в нова версия на себе си и не само феновете й започнаха да проявяват нескрит интерес към тази положителна метаморфоза. Възхищението на страна, основният въпрос обикновено е един: КАК?

Изглежда, че изпълнителката, която се гордее с новата си визия и го коментира открито, се подлага на нова сиртуинова диета. Принципите на този хранителен режим са развити сравнително наскоро (2016), но пък бързо съумяват да си спечелят немалка слава, особено сред населението на Острова. Диетата включва консумацията на храни, които активират т.нар. "гени на слабостта" или иначе казано сиртуини. В редовете по-долу ще прочетете цялата информация, с която успяхме да се сдобием, за хитовия хранителен план, развит от специалистите по хранене Ейдан Гогинс и Глен Матен:

Сиртуинова диета, за разлика от повечето такива програми, не изключва алкохола и сладкото - може и дори трябва да се консумират червено вино и шоколад. Цялата диета е разделена на няколко етапа, които трябва да се следват стриктно за най-добри и видими резултати.


Ейдан Гогинс и Глен Матен

Първата фаза продължава едва седмица и включва намаляването на дневния калориен прием - до 1000 kcal за първите три дни. Дневното меню се състои от три чаши сок от зелентии и едно цяло хранене. Въпросният "зелен" сок съдържа зеле, целина, магданоз, зелен чай и лимон - всяка съставка спомага забързването на метаболизма.

Продължаваме: от четвъртия до седмия ден калорийният прием се увеличава до 1500 kcal на ден; от сока се пие два пъти, а храненията се увеличават на две.

Втората фаза (още поддържаща) продължава 14 дни и според "изобретателите" на диетата, това е етапът, в който действително се губят килограми. Авторите вярват, че благодарение на него, резултатът се стабилизира, тоест, няма йо-йо ефект и килограмите не се връщат.

Най-популярните храни, които могат да се консумират в рамките на сиртуинова диета са:

- зелен чай
- черен шоколад (с не по-малко от 85% съдържание на какао)
- ябълки

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.