Следва

Какво да четем: любимите книги на Големите

Съдът отказа възстановяване членството на Полански в Американската филмова академия

"Членовете на борда имаха основателни причина за изключването на ищеца", гласи постановлението на съдията

People of art преди 3 години

Съдът отхвърли желанието на режисьора Роман Полански да му бъдат върнати правата като пълноправен член на Американската филмова академия. Припомняме, че Полански бе изключен от престижната организация през май 2018 г. заедно с Бил Косби, след обвинения в сексуално насилие.

Съдия Мери Стробел заключи, че решението, взето от борда на Академията, е честно и добре обосновано: "Членовете на борда имаха основателна причина за изключването на ищеца." Режисьорът заведе дело срещу Академията през април миналата година на основание, че е изхвърлен от филмовата организация без "честен процес или предупреждение".


"Харви Уайнстийн не е единственото животно в Холивуд - какво ще кажете за тези, които го защитаваха?"


Още през 1978 г. Полански е признат за виновен за изнасилването на тогава 13-годишната Саманта Геймър, вследствие на което прекарва 42 дни в затвора и после търси убежище в САЩ; в момента живее в Париж, а миналото лято проблеми с правосъдието възпрепятстваха присъстването му на собствената си премиера - на филма "Офицер и шпионин" в рамките на Венецианския филмов фестивал.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра