Следва

Best Practice in town: Дори когато на зъбите ни им "няма нищо", те са най-застрашени

Кендал Дженър отвори вратите на дома си за AD, ето какво си "откраднахме" от интериора

Топмоделът намира убежище от градския шум и суетата в уютния си и гостоприемен дом, окъпан в топли, пастелни цветове и естествени материи

All About Life преди 3 години

Дизайнерският екип на Кендал Дженър - дуетът майка и син Катлийн и Томи Клеманс, плюс неподражаемият Уолдо Фернандес, първоначално нямат никаква идея какво точно да очакват от 24-годишната си клиентка и суперзвезда. "Вкусът й е изненадващ, по-бохемски и доста по-забавен в сравнение с останалата част от семейството й. Атмосферата, която тя пожела да му предадем, бе напълно земна и човешка", спомня си Томи за първите срещи на екипа с Дженър, която, според пресата, е най-високоплатеният модел в света. "Имайки предвид коя е тя, първоначалното ни очакване бе Кендал да клони към нещо по-превзето и доста "уау". Повече от приятно изненадани и развълнувани сме от факта, че има изключително зрял за годините си вкус", добавя Катлийн. Фернандес допълва: "Имаме много клиенти, които знаем, че са пътували много, и са били изложени на толкова много влияния, школи и тенденции, но те не усвояват нищо. Кендал е различна. Тя поема всичко в себе си и е уверена в нещата, които резонират с нейния вкус и емоционалност", казва той.

"Харесвам къщи, която имат характер. В това място веднага ме привлече спокойната испанска, почти рустикална атмосфера", отбелязва по-голямата сестра Дженър, обобщавайки приятно микса от тази пан-средиземноморска архитектура, която формира по-голямата част от облика на Лос Анджелис. "Животът ми е много хаотичен, включва много пътувания, така че искам дом, в който се чувствам спокойно; място, на което просто мога да се "приземя" и да се отпусна", продължава тя.

Кендал прави няколко структурни промени в съществуващото разпределение, преобразувайки две от петте спални в светли, бляскави и удобни стаи. Всекидневната може би най-добре олицетворява склонността на модела към топли, органични текстури, земни тонове и изключително удобно, функционално обзавеждане. С уютна камина, обемаща целия един край на стаята, два обширни дивана, снабдени с възглавници от винтидж текстил, помещението предлага достатъчно място за приятелите и семейството й. "Не съм голяма купонджийка. Тук не се случват особено големи произшествия", обобщава Дженър в своя шеговит стил. "Обичам да пускам музика, да паля камината и свещи и да гледам NBA мачове с приятелите си."

Готвенето е съществена част от домошарския бит на Дженър. "Тази къща ме подтикна да прекарвам повече време в кухнята. Винаги съм там, опитвайки се да го играя Master Chef. Мога да кажа, че съм доста добър готвач", намигва ни тя. "Кайли и аз бяхме супер късметлийки, че от малки сме напътствани от по-големите ни сестри и че имаме майка, която наистина знае какво прави. Всички ми дават ценни съвети как да направя кухнята и банята си максимално ефективни. От сестрите си знам, че в една къща винаги има какво още да се направи", добавя тя, като потвърждава думите на сестрите си Ким, Кортни и Клои Кардашян, както и на своята звездна майка Крис Дженър, същинската владетелка на клана.

За разлика от приглушената палитра от мебели и облицовки, колекцията на Дженър от съвременно изкуство, включваща произведения на Барбара Крюгер, Ричард Принс, Реймънд Петтибон и Стерлинг Руби, добавя доста смели цветове към интериора. Точно на входа е разположена отличителната, яйцевидна стенна скулптура на Джеймс Търел, анимирана с мигащи, компютърно програмирани LED светлини, която "поздравява" посетителите с прелестния си цветен дисплей. "Винаги съм била голям фен на Търел. Запознах се с работите му от Канйе, с когото си сътрудничи", обяснява Дженър. "Исках скулптурата да бъде фокусната точка на къщата и съм наистина развълнувана, че я имам тук."

Въпреки признанието на Дженър, че все още прохожда в света на съвременното изкуство, Фернандес подчертава, че интересът й далеч не е повърхностен. "Кендал не е от хората, които сляпо следват съветите на консултанта си. Тя избира само неща, които истински резонират на нейната честота", отбелязва дизайнерът.

В обособения кът за сядане на спалнята й ни посреща неонова скулптура на Трейси Емин изпод италианските боядисани корнизи над двукрилите врати от XVIII век. "Израснах с тези корнизи в различните домове, в които живеехме. Те ме връщат в детството", разяснява Дженър. Независимо от носталгията, дизайнерите не са убедени в пригодността на вратите. "Всички се спогледахме все едно си казваме "не знам", защото шансът да паснат е малък. Но те са точно на мястото си и това е свидетелство за набитото око на Кендал", настоява Томи.

За Дженър, която публично говори за битката си с паническите атаки, корнизите, наред със стаята за изкуства и занаяти, която устройва и в предишния си дом, са просто още един аспект на усилията й да създаде убежище от забързаното си ежедневие под светлините на прожекторите, модните подиуми и папараците. "Наистина се гордея с постигнатото тук. Това е първият дом, който правя от началото до края изцяло и мисля, че е истинско отражение на това коя съм и какво харесвам", казва в заключение тя. "В крайна сметка, все още съм млада жена в L.A., просто се опитвам да се забавлявам."

С помощта на няколко експерти по интериора, които владеят Интернет пространството, успяхме и да изведем няколко "урока" по устройство на дома от виртуалния тур из къщата на Кендал. Ето и 10 основни точки, по които да се движим, за да постигнем уют a là Кендал Дженър:

1. Декоративни възглавнички в неутрални тонове
Диваните в официалната всекидневна на Кендал са покрити с неутрални по цвят, но внасящи много уют декоративни възглавници. Пастелните тонове, в които са издържани мебелите, позволяват по-смели цветни акценти в декора.

2. Coffee-table книги
Върху няколкото масички за кафе на модела са натрупани познайте какво - богата колекция от красиви развлекателни книги, разбира се. Те прекрасно декорират пространството и в същото време са много приятни и интересни за четене (или поне за разлистване), така че задължително се снабдете с няколко.

3. Цвете в саксия
Може да заложите на истинско или на изкуствено цвете, в зависимост от това колко държите на живата природа в дома си. Един фикус например, е много добро начало, но за него ще ви трябва елегантна кашпа.

4. Одеало с геометричен десен
Кендал постила уютно одеяло на симпатични триъгълници върху един от диваните си и то веднага се превръща във фаворит. Всеки има различни предпочитания, разбира се, но е добра идея да пробвате тази интериорна приумица, защото раздвижва обстановката.

5. Бледожълти завеси
Въпреки че обикновено бледожълтите завеси не са точно най-предпочитания аксесоар за дома, те наистина изглеждат стилно и на място в официалната всекидневна на Дженър. Завесите й са плътни, но може да заложим и на по-ефирна материя.

6. Грамофон
Придава много приятно old school усещане, дори и само като интериор.

7. Минималистични вази
Върху камината на Кендал забелязваме няколко простички, но великолепни в замисъла си минималистични вази и определено си заслужава да ги се сдобием, ако не със същите, то с подобни за вкъщи.

8. Бял "космат" килим
Белият мъхест килим е част от обзавеждането на почти всяко момиче още от гимназията. Кендал и помощниците й обаче придават на уж тривиалния аксесоар далеч по-луксозно, модерно и изискано звучене. Можем и ние!

9. Голямо ярко арт пано
Както си личи по интериорните й решения, момичето обича големи и ярки щампи. Ние също с лекота може да постигнем същия ефект, макар и да се доверим на пано, което не е с чак толкова висока колекционерска стойност - важен е замисълът.

10. Симпатичен бар-декор
Кендал има много сладък барплот, вдъхновен от емблематичните барове в къщите на майка й - веднага забелязахме шикозния златен шейкър за коктейли, подобен на който лесно бихме могли да открием, за да пресъздадем същото усещане.

More All About Life