Следва

Какво се случи в модата през изминалата 2009 г. и какво да очакваме в 2010-та

Някои важни правила, за да си секси, без да изглеждаш евтино през новата година

Някой важни правила за да си секси, без да изглеждаш евтино. Какво друго, ако не старите, но златни правила за...

Fashion преди 14 години

Какво друго, ако не старите, но златни правила за добър стил в началото на новата година.

Да си ги припомним!

Генерално те, учебникарските истини, се свеждат до добавяне на неочаквани детайли и на акценти, които забиват последния пирон в цялостната ти индивидуалност. Те включват също материите, които като структура и оттенък стоят хармонично на кожата ти.

Всичко се върти около идеята да се подчертаят силните, чувствени страни на личността. Много повече, отколкото първосигналното залагане на мини с дължина на педя.

Правилата по-долу не се влияят твърде от бюджета, с който разполагаме, нито в пълна степен от възрастта ни.
Някои от тях са подходящи за вечер, на с един жест на промяна могат да се отнесат и към светлата част на деня /да си сложиш или да си махнеш обиците, дълги до рамото/, а други, освен всичко друго, са абсолютен тренд. И то от по-дълготрайните, като например филцовата шапка или дантелата.

Ето нашите идеи за това да си супер секси, без да се налага да жертваш скромността!

1. Носи обикновени дрехи и аксесоари по необикновен начин.



Не е нужно да се залита по трещящи решения от типа сакото наопаки, но пък една истинска мъжка риза, с около 2 номера по-голяма от действиетлния ти размер, с махнати копчета и прехвърлена едната страна върху другата и фиксирана със стегнат колан, си е уникално секси, няма спор.

2. Не подценявай червеното на устните.




Да, вярно, безцветните устни са модерни, а и са чудесният контрапункт на силно гримираните очи, но, За Бога, червилото се казва така, защото трябва да дава цвят!

Използвай молив за перфектен завършек. Избери матов, плътен оттенък, който да приляга точно на тена и косата ти /синково-червен за брюнетките с матова кожа, оранжево-червен за кестенявите, истински червен за "истинските" блондинки/.

Остави останалата част от лицето почти без акценти и цвят, нека устните изиграят най-важната си роля.

3. Сложи си шапка.




Нищо не приковава вниманието така както шапката. Първо, говори за известна смелост в характера, и второ, замахът по свалянето й обикновено е натоварен с екстремален еротичен заряд. Комбинирайки двете характеристики, шапката се превръща в знаков аксесоар за секси натурите. В допълнение - колкото по-опростен е моделът шапка - толкова по-добре. Един класически филц, барета или унисекс каскет са безпогрешен избор.

4. Рискувай с чифт свръхдълги обици.



Махни всички други бижута от себе си, прибери косата в обикновена конска опашка и се увери в качеството на нанесения грим. След това фиксирай голите рамене и сложи палтото. Перфектното решение за вечерта.

5. Метализирай се.



Черното може да бъде и обикновено е изкючително секси, обаче златното и сребърно ламета, пайетите и камъните сваровски са жестоко тържествени и доставят уникално преживяване и на теб, и на тези, които те гледат.

Важно е да се избере семпла кройка, нещо изчистено и елегантно като линия, защото знаем за правилото - или материята или цвета трябва да доминират в дрехата, никога и двете!

Съществено е също и хармоничното допълване на бляскавата материя с тена. Допълни, без да се страхуваш от претоварване, масивно бляскаво бижу и забелязващ се грим.

6. Опитай да докараш леко екзотичен фасон.



Харем-панталоните бяха хит през изминалото лято, но по всичко личи, че тенденцията ще се запази и в следващия сезон. Саронгите винаги са били знак за екзотимната природа на жените, облечени в тях. За кимоното важи същото. Роклите със стол яка имат подчертано китайско звучене и винаги са били шик и силно интригуващи.

Етно вида можем да получим и ако заложим на красива, бродирана с българска бродерия риза, в комбинация с обикновена пола или джинси.

7. Носи слънчеви очила.



Те вероятно са най-секси аксесоарът, който е самодостатъчен. Чифт супер яки очила, които пасват перфектно на лицето, е като завеса в театър. Знаеш, че отзад има нещо интересно, но докато не се вдигне, ти дори не подозираш какво те чака.

Освен че са загадъчни, те са и красива вещ, която с успех може да носиш и върху главата си, а и изпълняват съвсем практични цели.

8. Акцентът "гола плът", но дискретен.



Сексуалността се корени в изненадите. Една на пръв поглед обикновена отпред рокля може да се окаже умопомрачително секси отзад, ако да речем, там ни се разкрие гол гръб или красива дантела. Малко драматичен ехект никога не е излишен.

9. Бъди мека и нежна на пипане, не подценявай материите.



Не случайно изразът "скъпоценна материя" се среща толкова често в детските приказки за принцове и принцеси. Кашмирът, коприната, сатенът, пеперудено мекият велур са наистина скъпоценни. Подканващите за допир материи не само карат близките ти да искат да те докоснат с любов, но карат и самия теб да се чувстваш комфортно, луксозно и с радост от живота.

Усещането е наситено и не бива да се подценява от чисто егоистична гладна точка.

10. Нещо на дупки, нещо дантелено.



Без да е нужно циците ти да са отвън, едно деколте с елегантна линия или презрамка от красив сутиен, която се вижда под едното рамо, е много красива гледка. Дискретните отвори по един добър зимен пуловер са много по-секси от деколте до пъпа. Мрежесто боди под строго сако пък е връх в еклектиката, който ние много ценим.
 

More Fashion