Следва

Филмовият фестивал във Венеция започна. Ако си носим маските, гледаме страхотна програма!

MADE IN ЛЕЩЕН - Резидентска изложба на млади български визуални артисти! – Vol. 1.

1 – 27.СЕПТЕМВРИ 2020
Дълго откриване: 1-ви септември от 18:00 до 21:00 ч.

Events преди 3 години

Галерия Little Bird Place в София и платформата за съвременно изкуство и култура Art and Culture Today / Съвременно Изкуство и Култура представят изложба с произведения на 6 млади български творци, участници в арт резиденцията Little Bird Artist Residency в село Лещен! (Следващите 6 артисти ще бъдат представени през месец октомври).

В разгара на лятото 12 млади български творци бяха селектирани да творят сред природата и колорита на село Лещен в автентична стара къща. 4 групи по 3-ма души – всеки със своя специфичен артистичен подход и светоглед, обединени от импулса да се откъснат от градската среда и да се потопят за две седмици в нетипична за тях среда. Свързващата тематика беше продиктувана от фокуса на галерия Little Bird Place върху природа, екология и биология.

Участници в първата изложба са: АЛЕКСАНДРА ГЕОРГИЕВА (Aleksandra Georgieva), ГЕРГАНА ИВАНОВА (Gergana Ivanova), ЖАНА МИТКОВА (Жана Миткова), ИВА МАРКОВА (Ива Маркова), МЛАДЕН ЙОРДАНОВ (Mladen Yordanov) , ГЕРГАНА БАЛАБАНОВА (Gergana Balabanova).

Куратори и консултанти при селекцията са Радослав Механджийски и Теодора Константинова от платформата Art and Culture Today / Съвременно Изкуство и Култура.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.