Следва

Няколко съвета как да се справим с тревожността и колко е важно чувството за хумор

Неочакваното прозвище на Чарлз, което получава по време на брака си с Даяна

Според твърденията на биографи, прозвището на принца на Уелс, което той получава, след като се свързва в брачен съюз с Даяна, достатъчно благородно.

 

Celebrities преди 3 години

Отношенията на принц Чарлз и Даяна Спенсър не са щастливи, или поне през повечето време. Наследникът на британската корона прави предложението си под натиска на собственото си семейство, докато в същото време сърцето му е изцяло отдадено на Камила Паркър-Боулз. Освен това, Даяна и Чарлз са съвършено различни като хора и се познават твърде недостатъчно към момента на сватбата - т.е. налице са достатъчно много фактори за това съвместното им съжителство да е обречено от самото начало, а краят на историята да е дотолкова печален.


Принцеса Даяна и Принц Чарлз, 1984г.

Независимо че в този нещастен брак страдат и двамата, принцеса Даяна е удостоявана с повече внимание и съчувствие от публиката - жителите на Великобритания искрено съпреживяват съдбата й, вълнувайки се всеки път, когато в пресата излезе порция интимни детайли от лични живот на принцесата.


Принцеса Даяна и Принц Чарлз, 1983г.

И все пак, скорошно откритие на един от кралските биографи доказва, че е имало и такива, които са съчувствали на принца. По думите на експерта Анджела Левин, хората, познаващи принц Чарлз, са били пристрастни към съдбата му и дори му слагат прякора "светеца", заради онова, което му се налага да изтърпи.


Принцеса Даяна и Принц Чарлз, 1988г.

"Хората знаеха, че Ди страда от булимия и депресия. Тя винеше за това нещастния си брак с Чарлз, включително изневерите му, той пък се усещаше виновен пред целия свят. Той чувства, че е подвел Даяна, майка си, принц Филип, синовете си и цялата британска нация. Наистина му е трудно в тази обстановка, той е дълбоко нщастен", съобщава Левин. И продължава: "Единственият лъч надежда, че е подкрепен от някого, е писмото от принц Филип, в което той нарича Чарлз светец заради всичко, което му се налага да преживее в брака с Даяна".


Първият трейлър на The Crown Season 4 ни запознава с принцеса Даяна и Маргарет Тачър



Принцеса Даяна и Принц Чарлз, 1983г.

Показателен е фактът, че принц Филип в началото на проблемите е твърдо решен да направи всичко възможно за да помогне на съпрузите на изгладят отношенията си, но впоследствие е крайна разочарован от поведението и на двамата - пределно откровеният разказ на Даяна за брака й в онова прочуто интервю и публичните признания на Чарлз относно тайните му привързаности хвърлят Единбургския херцог в ступор, а кралицата, разбирайки за поведението на двойката, им пише по едно писмо с еднакво съдържание и единствено искане - да се разведат.

More from View Sofia

Алтернатива на лекарството – как да излекуваме грипа, без да ходим в аптеката

Health преди 1 година

След двугодишна пауза, първите месеци на годината отново са времето, което се превърна официално в сезона на грипа. И без значение дали вече сме го срещнали или стратегически се опитваме да избегнем, е добре да знаем, че не винаги лекарствата са решение, особено когато говорим за вирус. Много хора обаче не правят разлика между настинка и грип и са склонни да започнат с лекарствата при лека болка в гърлото или малко хрема.

More Celebrities