Следва

Какво да четем: Кафка петъчно

"Салваторе: обущарят на мечти" - подкаст за легендарния живот на Салваторе Ферагамо

Listen and dream…
 

People of art преди 3 години

Нов чудесен подкаст сваля завесата и ни открива историята за живота на Салваторе Ферагамо. Преди да основе едноименния си бранд, италианецът Ферагамо чиракува като обущар и работи като дизайнер на обувки за известни личности. Пътешествието му от Италия до Холивуд и обратно е увлекателно изложено в 22-епизодния подкаст – “Салваторе: обущарят на мечти“.

Базиран е на личните мемоари на местрото (издадени 1957-ма и носещи същото заглавие), а за абсолютна детайлизираност и истинност се включват Стенли Тучи, Катарина Балф, Изабела Роселини, Джесика Алба, Мишел Монахан и други знаменитости, били част от живота му. Приживе (Ферагамо умира през 1960-та) той разказва за преживяванията си в модната индустрия и отвъд и тези спомени са включени в автобиографията му по-късно.


Ferragamo, парад на мечтите на Piazza della Signoria


Това е един от няколкото скорошни проекта, които целят да опознаят миналото и творенията на дизайнера. Подкастът ще излезе малко след премиерата на документалния филм “Обущарят на мечти“, която очакваме след борени дни, на 6-ти септември. Режисиран от Лука Гуаданино, Мартин Скорсезе и Уанда Ферагамо, съпругата на Салваторе. Друго, с което да утолим жаждата за знание по живота на Салваторе Ферагамо е играта с любопитни факти за него, която брандът пусна по-рано тази година – това правим и за настроение!


Мерили Монро с обувки Ферагамо

Сигурно е, че в идните седмици, това, което ще правим паралелно с ежедневните задачи и вечер с чаша хубаво вино, е да сложим слушалките и да се отдадем на мечтите, създадени от гениалния обущар. Ще гледаме и филма, разбира се, колкото повече изкуство, толкова по-доволни сме!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра