Следва

12 Инстаграм стил икони, за които годините са досадна подробност

Всяка ли облечена рокля от дамите Тръмп е внимателно подбрано политическо послание?

И за Мелания, и за Иванка, и за всички дами от клана Тръмп важи изцяло поговорката "дрехата прави човека“. Именно дрехата е оръжие с безпогрешна цел.

All fashion преди 3 години

Впечатляващи. Често будещи страхопочитание или възхищение. Но определено впечатляващи. Точно това е думата, обобщаваща стила им, независимо от повод, лични маниери, индивидуалност и моментно настроение. 

Предид съвкем скорошните избори в САЩ, на 3 ноември, както и нормалната за случая крайна полярност в американското общество, нормално е всички средства в надпреварата да бъдат впрегнати. В контекста на уменията на дамите Тръмп, налице е безспирно модно ревю, сезон Есен 2020, на което светът се диви, и с право. 

Съпругата на президента Мелания Тръмп, дъщеря му Тифани Тръмп (дете от предишната съпруга Марла Мейпълс), Лара Тръмп, съпруга на сина му Ерик, доверената съветничка на президента Кимбърли Гилфойл - изгора на сина му Доналд младши и любимата дъщеря Иванка Тръмп. Всички те в подкрепа на кандидата, в една поредица от прекрасен, надлежно демонстриран външен вид, за който няма как, освен ако не сме наивни хлапета, да допуснем, че е чиста случайност. Нека разберем защо:

1. Мелания Тръмп. Облекло в стил военна униформа от морския флот

При Мелания е често трудно да се определи дали конкретен избор на тоалет е плод на хитростта или наивността й. Припомняме случая отпреди две години, в който тя предизвика огромно недоумение, носейки известната парка на Зара с надпис “I really don't care, do u?". Този път, за своята реч пред Националния конгрес на Републиканската партия, първата дама избра шикозен тоалет с милитъри акцент. По-точно сако на Александър Маккуин, идеално пасващо на гордата походка по подиума, определена от по-проницателните коментатори, като същи „военен Съветски парад“. Сакото, което бившият модел избира заедно с личния си консултант Стефани Гришам, е комбинирано с пола тип „молив“, и дебютира миналата година на модния подиум, облечено върху Кая Гербер. Това, което иска да каже с аутфита си Мелания, е почти категорично: "Президентът делегира деликатната заръка да смеся “твърдата“ линия на управлението му с моите женски, докосващи думи за битката срещу пандемията от Коронавируса (с трогателното поменаване на жертвите), също и със спомените ми от детството и емиграцията от Словения". Речта, между другото, е изцяло написана от ръката на Мелания, увериха от Белия дом.

2. Правата рокля на Кимбърли Гилфойл. Дамата в червено

Загледана бегло, тя леко напомня Мелания Тръмп: същите проницателни очи, същата усмивка. Тази пищна адвокатка, бивш коментатор по Фокс Нюз, бивша съпруга на кмета на Сан Франциско през 2003 г., изгора на сина Доналд-младши, докато същшят бе все още женен. Днес Кимбърли е част от екипа най-близки до Тръмп съветници, съответно взе думата на Конгреса в ролята на поддръжник, издигайки призива „Най-доброто предстои“. Нейните критици я определят като жената-призрак, предвестник на смъртта „Банши, който ще преследва сънищата ни“, но истината е, че дамата разчупи стереотипите, като появата й дори се определя като най-стойностната около Тръмп (събитието е на 25 август). С прилепналаjd рокля до коляно, Кимбърли Гилфойл избrра червеното с ясен мотив: това е цветът на републиканската партия. „Red states“ ("червените щати“) са тези, които традиционно гласуват за републиканците, респективно именно червеното е най-предпочитаният цвят от първата републиканска дама – Нанси Рейгън. Традицията си заслужава.

3. Костюм тайор на Тифани Тръмп. Мечтаейки брилянти

Останала вярна на името си, Тифани се появи на подиума в небесносин костюм. Най-младата дъщеря на президента взе думата на конгреса на Републиканците и не беше дипломатична, като мащехата си Мелания. Двадесет и шест годишна, дипломиран юрист от Университета Джорджтаун, приятелка на Линдзи Лоан, Тифани избира двуреден тайор, лъскав т-шърт и очарователни цепки, които придават характерна линия на панталона. Посланието на тоалета: името остава настрана, небесносиньото ала Тифани или синьото на яйцето на червеношийка. Това е цветът в Америка, а и не само там, който се свързва с мечтите на жените. Ако поверената задача на Мелания е да привлече вота на домакините, то тази на Тифани изглежда е да задържи вниманието на връстниците си, които са в очакване на предложението да гласуват, почти като в очакване на предложение за брак - да получат кутийка с марков пръстен. Една асоциация на идеи, една скрита нишка, която може и да проработи.

4. Стреч роклята на Лара Тръмп. Директният комуникатор

Преди да стане част от клана Тръмп, 37- годишната съпруга на третия син на президента Ерик Тръмп, от когото има двама сина, работи като телевизионен продуцент в CBS и добре познава силата на общуването. Страстен поддръжник на свекър си по време на кампанията през 2016 г., тя говори публично в негова полза още преди началото на конгреса. Майсторски разкрива, че събитието ще се отличава с оптимизъм в противовес с мрачните послания от страна на демократите. По този повод и тя избира червено, мотивите са същите, като на Кимбърли Гилфойл. В предварителния тур обаче, на който се представи, Лара направи силно впечатление с тясна рокля в телесен цвят, която подчерта супер атлетичната й фигура. Лара познава силата на розовия цвят, цветът, който казва „можеш да ми се довериш“, но тъй като не би могла да носи бебешки розов нюанс, избира цветът на голотата.

5. Роклята на цветя на Иванка Тръмп. Цветето на татко

Говори се, че до сега никога деца на кандидат президенти не са били толкова силно обвързани в предизборна кампания. За 38-годишната Иванка Тръмп е нужно само да излезе от модната къща на Ралф Лорен, облечена в дреха в цвят зелен градински чай, закопчана до врата и за няколко часа същата тази дреха на стойност 1,990 долара вече е изчерпана по магазините. Иванка носи пак тази рокля два дни преди конгреса, като знак за пестеливост, комбинирайки я с предпазна маска на цветя, чанта-плик в кремаво и семпли обувки на ток в телесен цвят. Предният понеделник на конгреса в Майлс Ривър, Северна Каролина, придружавайки баща си на предизборната кампания, Иванка носи бяла рокля с тъмни щампи на цветя. Знае се, че бялото е символът на чистотата, а Иванка винаги е олицетворявала ангелската страна на баща си. Младата дама обича флоралните десени, а в този случай клонката с цветя се изкачва нагоре до рамената, подчертавайки невинността й. Неслучайно баща й я приема за най-красивото цвете в своята градина.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.